Veritabanı yedek alma

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
barSELOna
Kayıtlı Kullanıcı

Veritabanı yedek alma

Mesaj gönderen barSELOna »

Merhabalar phbBB konusunda henüz yeniyim forumda aradım ama istediğim gibi cevap bulamadım.Yedek almayı ve aldığım yedeği nasıl kuracağımı detaylı anlatabilir misiniz ? Cpanel'den adım adım yapacağım şekilde dediğim gibi henüz yeniyim phoBB'de
SertAdam81
Kayıtlı Kullanıcı

Re: Veritabanı yedek alma

Mesaj gönderen SertAdam81 »

selam aleykum bende yeniyim SQL den veritabani yedek aldimda olur
ama yinde ustalar bilir bende yeniyim phpbb3de
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

phpMyAdmin'den Veritabanı Yedekleme = viewtopic.php?f=2&t=420

phpMyAdmin'den Veritabanı Yükleme = viewtopic.php?t=427
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
barSELOna
Kayıtlı Kullanıcı

Ben php admin'den giriyorum , veritabanını seçiyorum sonra çıkan dosyalarda dönüştür diye bir şey göremedim.Ayrıca cpanel içinde dosyalarda yedekleme falan var buralarla alakası yok mu ? Biz 3.04 kullanıyoruz farklı bir şey olmasın.Dediğim gibi phpbb'ye yeni başladım bilgim
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

barSELOna yazdı:Ben php admin'den giriyorum , veritabanını seçiyorum sonra çıkan dosyalarda dönüştür diye bir şey göremedim.Ayrıca cpanel içinde dosyalarda yedekleme falan var buralarla alakası yok mu ? Biz 3.04 kullanıyoruz farklı bir şey olmasın.Dediğim gibi phpbb'ye yeni başladım bilgim
cpneldeki dosyaları yedekleme bölümü yanlızca root klasörü ve alt klasörlerin yedeğini alır.

Veri tabanı yedeği için SQL yedeği lazımdır ve phpmyadminden alınır, phpMyAdmin yeni tercümelerinde İÇERİ AKTAR ve DIŞARI AKTAR seçenekleri var.

Yedek almak için DIŞARI AKTAR
Yedeği Yüklemek için İÇERİ AKTAR

seçeneklerini kullanacaksınız, aslında phpBB yönetimdende yedek alabilirsinz ama tavsiye etmem sunucuda herhangi bir kesinti yaşanırsa eksik yedek alabilirsiniz.

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
barSELOna
Kayıtlı Kullanıcı

Şimdi hocam resimdeki gibi kendi veritabanımı seçtim , altta hepsini işaretle diyorum , sonra dışa aktar diyorum değilmi , sonra bunu yüklemek için ise içeri aktar diyorum

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

dışarı aktar dediğinde sol tarafta tablolar sıralanır oradan hepsini seç diyerek seçip yedek alacaksın.

barSELOna
Kayıtlı Kullanıcı

Hocam kendi bana bir takım şeyler verdi tümünü seç dediğimde sql seçilmiş mesela , veri bölümünde bir kaç şey , yapıda da dokunmadan onlara git diyorum.Sıkıştırmayı ne olarak keydetmeme avantajlı ?
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

yedek alırken mutlaka DROP TABLE / VIEW / PROCEDURE / FUNCTION komutu ekle seçeneğini seçili yap, yedek yüklenirken sorun çıkarmasın.

Gzip seçili yaparsan alacağn yedek küşük olur ve yüklemeside kolay olur.

barSELOna
Kayıtlı Kullanıcı

Son dediğinizi yaptım , gzip seçeneğinden git dedim sonra indirmeye başladı.5.3 mb oldu tamamı.
Yüklerkende sanırım direk içe aktar diyoruz.Sonra gözatdan dosyayı seçiyorum.utf8 dosya karekter grubu.Kısmi içeri aktarma 0 , sqp uyumluluk kipi none git diyorum ve bitiyor başka işlem yok değil mi ?

gz klasörü 5.7 mb çıktı , içindeki şey 24 mb
barSELOna
Kayıtlı Kullanıcı

Hocam şurayı bir tamamlayalım akşam bir şeyler yapacağım yedek almam gerekiyor sonra hata olduğunda geri dönebilmem için.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Ahrefs [Bot], Bing [Bot] ve 1 misafir