VPS sunucular
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
VPS sunucular
Merhaba arkadaşlar...
Yöresel web sitemi yeniliyorum...
Planımda geniş video seçeneği ve fotoğraf arşivi ile ziyaretçilerimize görsel ziyafet sunmak...
VPS sunucular nasıldır? Hiç kullanmadım.
Yüzeysel bilgi haricinde bilgim yok... Nasıl yönetilir? Pek tecrübe edici bir bilgim yok...
buradan sizlerden fikir almak istiyorum. Şu anda web sitemin bulunduğu server NATRO da...
Tekrar natro dan VPS sunucuya geçmek istiyorum.
Aşşağıdaki paket nasıl? Fiyatları nasıl? Konfigürasyonları yeterlimi ?
Firmanın sunmuş olduğu hizmet çok iyi fakat windows serverde PHP çalıştırıyorlar bu da web sitemin bazı bölümlerinin çalışmamasına sebep olmakta... Firma 7/24 mail ve telefon desteğide sunmakta...
bu konuda tecrübeli arkadaşlardan bilgi rica ediyorum...
http://www.natro.com/DedicatedServers/v ... _linux.asp
Planımda geniş video seçeneği ve fotoğraf arşivi ile ziyaretçilerimize görsel ziyafet sunmak...
Yüzeysel bilgi haricinde bilgim yok... Nasıl yönetilir? Pek tecrübe edici bir bilgim yok...
buradan sizlerden fikir almak istiyorum. Şu anda web sitemin bulunduğu server NATRO da...
Firmanın sunmuş olduğu hizmet çok iyi fakat windows serverde PHP çalıştırıyorlar bu da web sitemin bazı bölümlerinin çalışmamasına sebep olmakta... Firma 7/24 mail ve telefon desteğide sunmakta...
- cagatayozata
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Re: VPS sunucular
VPS sunucuların amacı hosting ve reseller paketiniz yetersiz geliyorsa bir sunucu kiralamak veya almak yerine daha uygun fiyatlarla VPS almak.VPS'te hemen hemen sunucu gibidir.Bir çok özellik bakımından daha eksiktir. Fiyatlar hakkında yorum yapmam uygun olmaz ama size yeterli olmasını siz bilebilirsiniz.Sitenizde neler kullancağınıza bağlı.Yani forum,galeri vb. şeyler mi kullancaksınız yada yüksek sayıda resim mi yüklüyceksiniz?
cagatayozata yazdı:VPS sunucuların amacı hosting ve reseller paketiniz yetersiz geliyorsa bir sunucu kiralamak veya almak yerine daha uygun fiyatlarla VPS almak.VPS'te hemen hemen sunucu gibidir.Bir çok özellik bakımından daha eksiktir. Fiyatlar hakkında yorum yapmam uygun olmaz ama size yeterli olmasını siz bilebilirsiniz.Sitenizde neler kullancağınıza bağlı.Yani forum,galeri vb. şeyler mi kullancaksınız yada yüksek sayıda resim mi yüklüyceksiniz?
VPS den vazgeçtim...
bi firma buldum reseller 100tl ye 2,5 gb alan ve 20gb trafik veriyo...
benim sitem yöresel köy sitesi videolar ve 300-500 arası fotoğraf olacak portallı bir web sitesi olacak...
- cagatayozata
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Videoları ve fotoğrafları resellera yüklerseniz 2 gb yetmez ayrıca trafikte ister.Ama bence bu şekilde başlayın. Aylık istatistiklerinizi takip edin. Gerekirse reseller paketinizi yükseltirsiniz
cagatayozata yazdı:Videoları ve fotoğrafları resellera yüklerseniz 2 gb yetmez ayrıca trafikte ister.Ama bence bu şekilde başlayın. Aylık istatistiklerinizi takip edin. Gerekirse reseller paketinizi yükseltirsiniz
dediğiniz gibi bi başlıyayım... eğer reseller özellikleri yetmesse yükseltme isterim...
Videolarınızı kendi sunucunuza yükler kendi playerınızda oynatırsanız 20 gb trafik değil video galeri scriptinize göre 200 gb bile yetmeyebilir. Ayrıca hat hızıda önemli bir özellik. İlgili linkteki vps fiyatı uygun, ben şahsen 160 liraya sözleşmeli sunucu kullanıyorum. Eğer dediğim gibi video ve resim üzerine büyük bir proje düşünüyorsanız daha büyük birşeyler almalısınız ki ileride sorun yaşamayasınız.
Yeni bir güne gülümse !
arkadaşalar vps den vazgeçtim...
reseller aldım
10 Gb. alan ve
60 gb trafik aldım...
dev bir site olmayacak... 10-15 tane video yada artabilir. 300 kadar veya biraz daha fazla fotoğraf...
bi bakalım firmayla da görüştüm. duruma böre arttırım yaparız dediler..
reseller aldım
10 Gb. alan ve
60 gb trafik aldım...
dev bir site olmayacak... 10-15 tane video yada artabilir. 300 kadar veya biraz daha fazla fotoğraf...
bi bakalım firmayla da görüştüm. duruma böre arttırım yaparız dediler..
Natro ile 8 senedir iş yapmaktayım.Şuana kadar hiç bir sıkıntısını görmedim.İnanıyorum ki Natro işini biliyor.Aldığı ücret ise inan hakkı desem yeriKartal23 yazdı:Merhaba arkadaşlar...

ben de 2 yıl çalıştım natro ile 7/24 Telefon ve mail hizmeti var..Emre Y yazdı:Natro ile 8 senedir iş yapmaktayım.Şuana kadar hiç bir sıkıntısını görmedim.İnanıyorum ki Natro işini biliyor.Aldığı ücret ise inan hakkı desem yeriKartal23 yazdı:Merhaba arkadaşlar...
Ama serverlarının tamamını Windows servere çevirmeleri ve windows server altında PHP desteği vermeleri benim PHP sitemde bazı bölümlerin çalışmamasına sebep olmaya başladı.. Mecburen Linux servere geçtim...
Linux tayken sorunsuzdu...
En son bana "Kendimizi Windows Sunucumuzda Geliştiriyoruz" demişlerdi. Bende sunucu değiştirdim senin gibi
Onların maksadı Güvenlik.Kendilerini geliştirmede sadece Güvenlik açısından geliştiriyorlar. 

Haklısın...Emre Y yazdı:En son bana "Kendimizi Windows Sunucumuzda Geliştiriyoruz" demişlerdi. Bende sunucu değiştirdim senin gibiOnların maksadı Güvenlik.Kendilerini geliştirmede sadece Güvenlik açısından geliştiriyorlar.
Linux luyum mutluyum

Aynen kardeşim sana katılıyorum linux e geçtim kafam rahatladı
akzoom yazdı:Aynen kardeşim sana katılıyorum linux e geçtim kafam rahatladı
Reklam kokan hareketler bunlar.
Yeni bir güne gülümse !
Türkiyede hosting alacağına kafana sık... 20 tane yabancı hosting firmasıyla çalıştım tek sorun yaşamadım, 3 aydır türk firmalarıyla calısıyorum her gün sorun.
hem pahalılar hem de gelişmiş değiller.
100tl ye Herşeyi sınırsız 5000 tane web site host edebileceğin site alırsın.
Web sitesi vermicem reklam olmasın diye millet yanlıs anlıyor, googleye best hosting yaz görürsün
hem pahalılar hem de gelişmiş değiller.
100tl ye Herşeyi sınırsız 5000 tane web site host edebileceğin site alırsın.
Web sitesi vermicem reklam olmasın diye millet yanlıs anlıyor, googleye best hosting yaz görürsün
-
- Kayıtlı Kullanıcı
güzel bir uygulama aslında
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir