Anasayfadaki link URL'lerini nasıl türkçeleştirebilirim?

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
feamor
Kayıtlı Kullanıcı

Anasayfadaki link URL'lerini nasıl türkçeleştirebilirim?

Mesaj gönderen feamor »

Forum ana sayfadaki SSS, Ara, Üyeler, Kullanıcı Kontrol Paneli düğmelerinin çalıştırdığı URL'leri nasıl
Türkçe'leştirebilirim?

Örneğin üyeler için: mydomain/phpbb/memberlist.php bağlantısını mydomain/phpbb/yazarlar.php şeklinde nasıl ve nereden değiştirebilirim?

Diğer bir örnek: /phpbb/search.php -> /phpbb/arama.php

Orta seviyede php bilgim var. Ama phpbb kodlarında neyin nereden yönetildiği hakkında çok bir bilgim yok. Yönlendirmede bulunduğunuz taktirde kendim de değişiklikleri yapmaya çalışabilirim.

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
bplr
Kayıtlı Kullanıcı

Re: Anasayfadaki link URL'lerini nasıl türkçeleştirebilirim?

Mesaj gönderen bplr »

Aynı dosyanın bir kopyasını al farklı isimle kaydet, iki dosya da forumda bulunsun.
memberlist.php ve yazarlar.php
ayrıca htaaccess ile memberlist.php yoluna gelen istekleri otomatik yönlendir. Denemedim ama yolu bu olmalı, tek tek tüm dosyaları düzenleme külfetli olurdu..

Acaba merak ettim, index.php için hangi isimi kullanacaksın?
feamor
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen feamor »

Benzer bişey denemiştim ama olmadı. Tekrar deneyeyim, emin olamadım şimdi.

Kullanıcı profilini görüntülerken phpbb/member/nickname şeklindeki url'yi phpbb/yazar/nickname şeklinde değiştirmeyi başardım.

phpbb_seo modunu kullanıyorsanız şu şekil değiştirebilirsiniz.

phpbb_seo/php_seo_class.php dosyasını açın.
$seo_static = array içinden 'user' => 'member' kısmını 'user' => 'yazar' şeklinde değiştirin. Hatırladığım kadarıyla htaccess dosyasında değişiklik gerekmiyordu ama daha sonra aklıma gelen unutmuş olduğum bir değişiklik olursa eklerim.

kullandığım url_rewriting ayarları sebebiyle ana sayfam mydomain/phpbb/ şeklinde gözüküyor. Yani index.php URL'lerimde yok. Onu türkçeleştirmem gerekmiyor. Tam karşılığı olmasa da icerik.php seklinde değiştirilebilir
feamor
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen feamor »

feamor yazdı:
Kullanıcı profilini görüntülerken phpbb/member/nickname şeklindeki url'yi phpbb/yazar/nickname şeklinde değiştirmeyi başardım.

phpbb_seo modunu kullanıyorsanız şu şekil değiştirebilirsiniz.

phpbb_seo/php_seo_class.php dosyasını açın.
$seo_static = array içinden 'user' => 'member' kısmını 'user' => 'yazar' şeklinde değiştirin. Hatırladığım kadarıyla htaccess dosyasında değişiklik gerekmiyordu ama daha sonra aklıma gelen unutmuş olduğum bir değişiklik olursa eklerim.
php_seo_class.php dosyasındaki değişiklik haricinde htaccess dosyasında da şu değişikliği yapmanız gerekiyor.

# PROFILES THROUGH USERNAME
RewriteRule ^phpbb/yazar/([^/]+)/?$ /phpbb/memberlist.php?mode=viewprofile&un=$1 [QSA,L,NC]
# USER MESSAGES THROUGH USERNAME
RewriteRule ^phpbb/yazar/([^/]+)/(topics|posts)/?(page([0-9]+)\.html)?$ /phpbb/search.php?author=$1&sr=$2&start=$4 [QSA,L,NC]

yukarıdaki kodda "yazar" olarak gözüken kısımlar, değiştirmeden önce "member" olarak duruyordu.
feamor
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen feamor »

bplr yazdı:Aynı dosyanın bir kopyasını al farklı isimle kaydet, iki dosya da forumda bulunsun.
memberlist.php ve yazarlar.php
ayrıca htaaccess ile memberlist.php yoluna gelen istekleri otomatik yönlendir. Denemedim ama yolu bu olmalı, tek tek tüm dosyaları düzenleme külfetli olurdu..
dediğin gibi memberlist.php dosyasını kopyalayıp yazarlar.php olarak adını değiştirdim. Şu anda root directory'de iki dosya da bulunuyor.

Daha sonra htaccess içinde Redirect /phpbb/memberlist.php http://mydomain/phpbb/yazarlar.php şeklinde yönlendirme yaptım. Şu anda Üyeler butonun üzerine geldiğimde url /memberlist.php şeklinde gözüküyor. Yönlendirme başarılı şekilde çalışıp /yazarlar.php dosyasını açıyor. Ancak şöyle bir soru oluştu kafamda. Yönlendirme yaptığımdan dolayı, google, phpbb/memberlist.php URL'sini index'lemeyecek mi?

Dİğer bir sorun ise, bu yönlendirme düzgün şekilde çalışsada farklı yerlerde farklı yönlendirmeler de yapmam gerekiyor. Şu anda juanjuan isimli bir kullanıcı adına tıkladığım zaman;
http://mydomain/phpbb/yazarlar.php?mode ... n=juanjuan URL'sine yönleniyor. Ama

HTTP 503 - Service Unavailable
The server responded with an error page.

hatası alıyorum. İçinde memberlist.php geçen bütün url'leri nasıl tespit edip yönlendireceğim? ve bu yönlendirme olsa bile, google /yazarlar.php ile başlayan URL'leri mi listeler yoksa /memberlist.php ile başlayanları mı?
feamor
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen feamor »

Başka bir fikri olan yok mu?
feamor
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen feamor »

htaccess dosyasında

Kod: Tümünü seç

RewriteRule /memberlist.php phpbb/yazarlar.php [R=301,L]
şeklinde rewrite ve yönlendirme yaptığımda yazarlar.php URL'sini açmayı başarmıştım.

Ancak buradan bir kullanıcı profiline tıkladığımda
HTTP 503 - Service Unavailable
The server responded with an error page

hatası almıştım. Bunun sebebi phpbb seo'da zero duplicate özelliğini aktif olarak kullanıyor olmammış.
Zero duplicate özelliğini kapattığım zaman, üye profillerine de sorunsuz erişmeye başladım. Ancak zero duplicate tam olarak ne işe yarıyor ve kapalı olması ne gibi sorunlar yaratabilir? Bilgisi olan arkadaşlar bu konuda bilgilendirebilirse, zero duplicate açık iken nasıl bir çözüm getirebileceğim hakkında fikri olanlar fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir