Özel Alan İlk Seçenek Problemi
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB 3.1.x kurulumu ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.1.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temalarından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.1.x Stil/Tema Sorunları & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB 3.1.x eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.1.x Eklenti Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB 3.1.x kurulumu ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.1.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temalarından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.1.x Stil/Tema Sorunları & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB 3.1.x eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.1.x Eklenti Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Özel Alan İlk Seçenek Problemi
Merhaba phpbb 3.1.6 sürümünü kullanmaktayım. Özel Profil alanından Açılır Liste Kutusu özellikli bir alan ekledim. Şehirleri satır satır ekledim. Kullanıcı üye olurken Adana (value=1) seçerse şehir seçilmedi diye uyarı veriyor. Ama ikinci seçeneği seçerse (Adıyaman) sorun olmuyor. Neden olduğu hakkında bir bilgisi olan var mı acaba?
Re: Özel Alan İlk Seçenek Problemi
Tema kaynaklı bir sorun olabilir. Detaylı bilgi ya da ekran görüntüsü paylaşırsanız belki yardımı dokunacak birisi olur.

phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi
Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
odsis.net adresini kullanıyorum. Tema orjinal tema ve hiçbir php veya tema dosyasına müdahale etmedim.
üye olmaya çalışıldığında Adana seçili iken kayıt etmeye çalışırsam şehir seçin diye uyarı veriyor. Zorunlu alan olmaktan kaldırırsam ve Adana seçilerek kayıt olunursa da mesajlarda kullanıcının profil alanında şehir görünmüyor.
Çünkü varsayılan 1. değer Hiçbiri olmalıdır. Çünkü o kutucuktan herhangi bir seçim yapılmak zorunda. Bu şekilde kayıt olunursa o kutucuğu doldurmanın bir anlamı kalmaz zaten.
Yapmanız gereken Adana'dan önce Hiçbiri yazmanızdır.
Yapmanız gereken Adana'dan önce Hiçbiri yazmanızdır.

phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi
Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Evet anladım. Söylediğiniz gibi yaptım sorunum düzeldi. İlginiz için teşekkürler.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir