phpbb 3.3 Google id alanı eksik hatası ?

phpBB 3.3.x sürümlerinin çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen Eklentiler ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
kahramanegecan
Kayıtlı Kullanıcı

phpbb 3.3 Google id alanı eksik hatası ?

Mesaj gönderen kahramanegecan »

222.jpg
44.jpg
11.jpg
Merhabalar arkadaşlar phpbb 3.3 kurulu google bot sayfaları taradı ama
id alanı eksik hatası alıyorum sayfalarda bu sorunu nasıl çözbilirim bilgisi olan varmıdır ?
En son kahramanegecan tarafından 22.05.2020, 22:24 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Re: phpbb 3.3 Google id alanı eksik hatası ?

Mesaj gönderen ESQARE »

Nerde alıyorsunuz bu hatayı? Ekran görüntüsünü ekler misiniz?
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
kahramanegecan
Kayıtlı Kullanıcı

ekledim Google bot un okudugu bütün forum sayfalarında hemen hemen aynı hatayı veriyor
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Bu sorun muhtemelen bir sonraki 3.3.1 sürümünde düzeltilecek. Beklemek istemiyorsanız proSilver stilinde şu değişiklikleri yapmalısınız: (Başka stil kullanıyorsanız bunu kendi stilinize de benzer şekilde uyarlayabilirsiniz)

\styles\prosilver\template\navbar_header.html dosyasını açın;
Şu kodu bulun:

Kod: Tümünü seç

<ul id="nav-breadcrumbs" class="nav-breadcrumbs linklist navlinks" role="menubar">
		<!-- DEFINE $MICRODATA = ' itemtype="http://schema.org/ListItem" itemprop="itemListElement" itemscope' -->
		{% set navlink_position = 1 %}
		<!-- EVENT overall_header_breadcrumbs_before -->
		<li class="breadcrumbs" itemscope itemtype="http://schema.org/BreadcrumbList">
			<!-- IF U_SITE_HOME -->
				<span class="crumb" {$MICRODATA}><a href="{U_SITE_HOME}" itemtype="https://schema.org/Thing" itemscope itemprop="item" data-navbar-reference="home"><i class="icon fa-home fa-fw" aria-hidden="true"></i><span itemprop="name">{L_SITE_HOME}</span></a><meta itemprop="position" content="{{ navlink_position }}{% set navlink_position = navlink_position + 1 %}" /></span>
			<!-- ENDIF -->
			<!-- EVENT overall_header_breadcrumb_prepend -->
				<span class="crumb" {$MICRODATA}><a href="{U_INDEX}" itemtype="https://schema.org/Thing" itemscope itemprop="item" accesskey="h" data-navbar-reference="index"><!-- IF not U_SITE_HOME --><i class="icon fa-home fa-fw"></i><!-- ENDIF --><span itemprop="name">{L_INDEX}</span></a><meta itemprop="position" content="{{ navlink_position }}{% set navlink_position = navlink_position + 1 %}" /></span>

<!-- BEGIN navlinks -->
				<!-- EVENT overall_header_navlink_prepend -->
				<span class="crumb" {$MICRODATA}<!-- IF navlinks.MICRODATA --> {navlinks.MICRODATA}<!-- ENDIF -->><a href="{navlinks.U_VIEW_FORUM}" itemtype="https://schema.org/Thing" itemscope itemprop="item"><span itemprop="name">{navlinks.FORUM_NAME}</span></a><meta itemprop="position" content="{{ navlink_position }}{% set navlink_position = navlink_position + 1 %}" /></span>
				<!-- EVENT overall_header_navlink_append -->
			<!-- END navlinks -->
			<!-- EVENT overall_header_breadcrumb_append -->
		</li>
		<!-- EVENT overall_header_breadcrumbs_after -->

<!-- IF S_DISPLAY_SEARCH and not S_IN_SEARCH -->
			<li class="rightside responsive-search">
				<a href="{U_SEARCH}" title="{L_SEARCH_ADV_EXPLAIN}" role="menuitem">
					<i class="icon fa-search fa-fw" aria-hidden="true"></i><span class="sr-only">{L_SEARCH}</span>
				</a>
			</li>
		<!-- ENDIF -->
	</ul>
Bununla değiştirin:

Kod: Tümünü seç

<ul id="nav-breadcrumbs" class="nav-breadcrumbs linklist navlinks" role="menubar">
		{% set MICRODATA = 'itemtype="https://schema.org/ListItem" itemprop="itemListElement" itemscope' %}
		{% set navlink_position = 1 %}

{% EVENT overall_header_breadcrumbs_before %}

<li class="breadcrumbs" itemscope itemtype="https://schema.org/BreadcrumbList">

{% if U_SITE_HOME %}
				<span class="crumb" {{ MICRODATA }}><a itemprop="item" href="{{ U_SITE_HOME }}" data-navbar-reference="home"><i class="icon fa-home fa-fw" aria-hidden="true"></i><span itemprop="name">{{ L_SITE_HOME }}</span></a><meta itemprop="position" content="{{ navlink_position }}{% set navlink_position = navlink_position + 1 %}" /></span>
			{% endif %}

{% EVENT overall_header_breadcrumb_prepend %}
				<span class="crumb" {{ MICRODATA }}><a itemprop="item" href="{{ U_INDEX }}" accesskey="h" data-navbar-reference="index">{% if not U_SITE_HOME %}<i class="icon fa-home fa-fw"></i>{% endif %}<span itemprop="name">{{ L_INDEX }}</span></a><meta itemprop="position" content="{{ navlink_position }}{% set navlink_position = navlink_position + 1 %}" /></span>

{% for navlinks in navlinks %}
				{% set NAVLINK_NAME = navlinks.BREADCRUMB_NAME | default(navlinks.FORUM_NAME) %}
				{% set NAVLINK_LINK = navlinks.U_BREADCRUMB | default(navlinks.U_VIEW_FORUM) %}

{% EVENT overall_header_navlink_prepend %}
				<span class="crumb" {{ MICRODATA }}{% if navlinks.MICRODATA %} {{ navlinks.MICRODATA }}{% endif %}><a itemprop="item" href="{{ NAVLINK_LINK }}"><span itemprop="name">{{ NAVLINK_NAME }}</span></a><meta itemprop="position" content="{{ navlink_position }}{% set navlink_position = navlink_position + 1 %}" /></span>
				{% EVENT overall_header_navlink_append %}
			{% endfor %}

{% EVENT overall_header_breadcrumb_append %}
		</li>

{% EVENT overall_header_breadcrumbs_after %}

{% if S_DISPLAY_SEARCH and not S_IN_SEARCH %}
			<li class="rightside responsive-search">
				<a href="{{ U_SEARCH }}" title="{{ lang('SEARCH_ADV_EXPLAIN') }}" role="menuitem">
					<i class="icon fa-search fa-fw" aria-hidden="true"></i><span class="sr-only">{{ lang('SEARCH') }}</span>
				</a>
			</li>
		{% endif %}
	</ul>
Dosyayı kaydedip sunucunuza geri yükleyin. YKP'den önbellek temizliği yapmayı unutmayın.
Resim

kahramanegecan
Kayıtlı Kullanıcı

kontrol panelinden önbellegi temizleyince forum çöktü kontrol paneli ve diger sayfalar çalışıyor forum ana sayfası açılmıyor ? http://glasgowbarber.co.uk/barbertalk/

sorunun önbellegi silince başladığını zannediyorum çünkü orjinal dosyası geri gönderip tekrar öbellegi sildim fakat düzelmedi.
copyas
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi

Mesaj gönderen copyas »

kahramanegecan yazdı: 28.05.2020, 20:52 ... forum ana sayfası açılmıyor ? http://glasgowbarber.co.uk/barbertalk/
Forumunuzu görüntüleyebiliyoruz. Problem nedir ?
kahramanegecan
Kayıtlı Kullanıcı

evet şuan eski cache dosyalarını yükledim açıldı tekrar denedim cache yi kaydedip forum ana sayfasından önbellegi silince tekrar forum ana sayfası çöktü ve tekrar kaydettigim cache yi yükledim ftp ile nedeni ne olabilir onbellek temizleme yapamıyorum forum çöküyor ?
copyas

Mesaj gönderen copyas »

Yazdıklarınızı anlamakta zorlanıyorum. Yazım kurallarına biraz dikkat etseniz iyi olur.

Değişiklik yaptığınız dosyanın orijinalini tam paketten geri yükleyiniz ve daha sonra önbellek temizliği yapınız. Başka değişiklik yapmadıysanız açılacaktır.
kahramanegecan
Kayıtlı Kullanıcı

öncelikle kusura bakmayın ve tekrar teşekkür ederim yardımlarınız için.
Problem dosyayı degiştirdim dediğiniz gibi bir problem olmadı sonra forum yönetim konsolundan önbellegi silince
forum ana sayfasına ulaşılamadı. bende sorunun değiştirdigim dosyada olduğunu düşündüm yedekteki (navbar_header.html) dosyayı geri gönderdim ftp ile forum ana sayfasına yine ulaşılamadı önbellegi tekrar sildim fakat yine ulaşılamadı sonra forumun açılmaması sorununun kaynağının önbellegi temizleme olduğunu anladım ftp ile eskiden indirip sakladığım cache klasorunu ftp ile gönderdim ve forum sayfası tekrar açıldı.
Emin olmak için panelden tekrar önbellegi sildim ve forum ana sayfası tekrar açılmadı yedekledigim cache dosyasını ftp ile tekrar gönderince açıldı.
yani söylemiş oldugunuz navbar_header.html dosyasını değiştirdim ve gönderdim
fakat forumu önbellegi silemiyorum silince forum ana sayfası açılmıyor
tekrar teşekkür ederim
copyas

Mesaj gönderen copyas »

Açılmıyor dediğiniz duruma tekrar getirin. Açılmadığını gördükten sonra tarayıcı önbelleğinden kaynaklanma ihtimaline karşı farklı bir tarayıcıda deneyip sonucu bildirir misiniz?
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Muhtemelen daha önce yapılan başka bir hatalı değişiklik yüzünden bu durum oluyor diye düşünüyorum. O değişiklikten sonra da önbellek temizliği yapılmamış ve hata şimdi yapılan önbellek temizliği sonrası ortaya çıktı. Daha önce yaptığınız değişiklikleri gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Resim

kahramanegecan
Kayıtlı Kullanıcı

çok teşekkürler evet sorun devam ediyor farklı tarayıcıdanda girince açılmıyor cache yi geri yükleyince düzeliyor artık bir sonraki sürümün gelmesini bekliyorum düzeltmek için yardımlarınız için teşekkür ederim
copyas

Mesaj gönderen copyas »

copyas yazdı: 28.05.2020, 23:07 Başka değişiklik yapmadıysanız açılacaktır.
ESQARE yazdı: 29.05.2020, 11:23 Muhtemelen daha önce yapılan başka bir hatalı değişiklik yüzünden bu durum oluyor diye düşünüyorum.
...
Daha önce yaptığınız değişiklikleri gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Bir sonraki sürümü beklemek yerine daha önce yaptığınız değişikliklerdeki orijinal dosyaları geri yükleyin.

“3.3.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir