smf to phpbb hatası lutfen yardım edin
smf to phpbb hatası lutfen yardım edin
merhaba ben smf rc3 klanıorum phpbb forumuna gecmek ıstıyorum
convert doyasını ındırıdm edıtlemelerını yaptım dosyayı nerye atarsam atayım acmak ıstedıgımde beyaz ekran cıkıyor lutfen yardıme edermisiniz.
phpbb2 e gecmek ıstıom
convert doyasını ındırıdm edıtlemelerını yaptım dosyayı nerye atarsam atayım acmak ıstedıgımde beyaz ekran cıkıyor lutfen yardıme edermisiniz.
phpbb2 e gecmek ıstıom
aslında smf için hiç deneme yapmadım..
bazı yerler tam geçmiyor..
incelemek lazım
bazı yerler tam geçmiyor..
incelemek lazım
| Site Kuralları| [ resmi görüntülemek için tıklayın ]
[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
Türkiyenin #1 phpBB kaynağı phpbbturkey.com
falcon bu konuda başarılı bir çözüm bulmamız için benim bu yapıyı görmem lazım..
şimdi sende bu konuda yardım istediğine göre dediklerimi uygulayabilirsen çevirme şansımız olacaktır.
önemle hatırlatırım ilgili tüm yedeklerini al.. risk sana ait. bir bozulma olursa smf forumunu tekrar geri yükleyebilecek durumda olmalısın.
smf ile bu aşağıdakiler dışındaki tabloları çevirebiliyoruz
olmadığı takdirde sorumlusu biz olmayacağız. yedeklerini geri yükleyebilir olmalısın..
1nci aşama common ucs dosyasını indir
a- İndir common ucs http://prdownloads.sourceforge.net/phpb ... p?download
b- phpbb forumu indir http://prdownloads.sourceforge.net/phpb ... 2.0.21.zip
c- çeviriciyi indir- convert_smf_11_RC2_v1.php http://sourceforge.net/project/showfile ... _id=182902
phpbb forum dosyalarını açarak, phpbb2 klasörü ve içindeki dosyaları ile birlikte ftp adresine bağlanıp gönder.
örnek yapı şu şekilde olacak tarayıcında; http://www.host.com/phpBB2/
phpbb2 klasörünün içinde config.php dosyasını gör. (phpbb2 klasöründen 2 tane iç içe olmaasın, bir tane phpbb2 klasörünü gönderdiğine emin ol)
b şıkkındaki common ucs dosyasını aç ve içindekileri phpbb2 klasörünün içine at dil dosyasından sadece ingilizce olanı gönder.
ftp adresine bağlanarak dosyaları aynen klasörlerine yolla.
./phpbb2/convert/index.php
./phpbb2/convert/functions_convert.php
./phpbb2/templates/subSilver/admin/convert_body.tpl
./phpbb2/language/lang_english/lang_convert.php
c şıkkında indirdiğimiz smf çevirici dosyasını açarak, convert_smf_11_RC2_v1.php dosyasını ./phpbb2/convert/ klasörünün içine at ftp adresinden.
yüklemeler bitti naptık şu ana kadar kontrol edelim, phpbb forum dosyasını indirip ftp alanında phpbb2 klasörü şeklinde ana dizine attık.
ardından common ucs dosyasını açıp phpbb2 klasöründe iligili klasörleri oluşturarak yerlerine attık,
smf çeviricimizi ftp adresimize bağlanarak, oluşturduğumuz ./phpbb2/convert/ klasörünün içine attık
buraya kadar gelebildiysen 2nci aşama olan normal phpbb'mizi yükleme aşamasına geçiyoruz.
phpbb forumumuzu normal install ediyoruz. adresi ./phpbb2/install/install.php bu aşamayı gerçekleştirebileceğini sanıyorum eğer bilmiyorsan forum da kurulumla ilgili bilgiler var. phpbb database yapımız, smf forumla aynı database'i kullanılacak, aynı yere kuracağız yani.
phpbb forumu kurduktan sonra
tarayıcından http://www.host.com/phpBB2/convert/
yazarak (sen burdakinin aynınısını yazmacaksın kendi web adresini yaz) çevirici smf 'yi seçerek çevirme işlemini yap.
çevirim işlemleri hatasız biterse az önce kurduğumuz forumumuza smf database tabloları aktarılacaktır.
not: her 2 forumda aynı database i kullancaktır burada yaptığımız işlemlerde.
umarım başarılı olur.
şimdi sende bu konuda yardım istediğine göre dediklerimi uygulayabilirsen çevirme şansımız olacaktır.
önemle hatırlatırım ilgili tüm yedeklerini al.. risk sana ait. bir bozulma olursa smf forumunu tekrar geri yükleyebilecek durumda olmalısın.
smf ile bu aşağıdakiler dışındaki tabloları çevirebiliyoruz
2 aşamadan oluşacak. senden isteğim tekrar hatırlatıyorum, başarısız olması durumunda smf forumunun yedeğini hem database hemde ftp olarak alman gerekitiği..* çevrilmeyen tablolar:
*
* - User Moderators
* - Word censors
* - Host bans
* - Attachments
* - Logs
* - Calenders
* - Rank images
* - Any permissions other than guests
olmadığı takdirde sorumlusu biz olmayacağız. yedeklerini geri yükleyebilir olmalısın..
1nci aşama common ucs dosyasını indir
a- İndir common ucs http://prdownloads.sourceforge.net/phpb ... p?download
b- phpbb forumu indir http://prdownloads.sourceforge.net/phpb ... 2.0.21.zip
c- çeviriciyi indir- convert_smf_11_RC2_v1.php http://sourceforge.net/project/showfile ... _id=182902
phpbb forum dosyalarını açarak, phpbb2 klasörü ve içindeki dosyaları ile birlikte ftp adresine bağlanıp gönder.
örnek yapı şu şekilde olacak tarayıcında; http://www.host.com/phpBB2/
phpbb2 klasörünün içinde config.php dosyasını gör. (phpbb2 klasöründen 2 tane iç içe olmaasın, bir tane phpbb2 klasörünü gönderdiğine emin ol)
b şıkkındaki common ucs dosyasını aç ve içindekileri phpbb2 klasörünün içine at dil dosyasından sadece ingilizce olanı gönder.
ftp adresine bağlanarak dosyaları aynen klasörlerine yolla.
./phpbb2/convert/index.php
./phpbb2/convert/functions_convert.php
./phpbb2/templates/subSilver/admin/convert_body.tpl
./phpbb2/language/lang_english/lang_convert.php
c şıkkında indirdiğimiz smf çevirici dosyasını açarak, convert_smf_11_RC2_v1.php dosyasını ./phpbb2/convert/ klasörünün içine at ftp adresinden.
yüklemeler bitti naptık şu ana kadar kontrol edelim, phpbb forum dosyasını indirip ftp alanında phpbb2 klasörü şeklinde ana dizine attık.
ardından common ucs dosyasını açıp phpbb2 klasöründe iligili klasörleri oluşturarak yerlerine attık,
smf çeviricimizi ftp adresimize bağlanarak, oluşturduğumuz ./phpbb2/convert/ klasörünün içine attık
buraya kadar gelebildiysen 2nci aşama olan normal phpbb'mizi yükleme aşamasına geçiyoruz.
phpbb forumumuzu normal install ediyoruz. adresi ./phpbb2/install/install.php bu aşamayı gerçekleştirebileceğini sanıyorum eğer bilmiyorsan forum da kurulumla ilgili bilgiler var. phpbb database yapımız, smf forumla aynı database'i kullanılacak, aynı yere kuracağız yani.
phpbb forumu kurduktan sonra
tarayıcından http://www.host.com/phpBB2/convert/
yazarak (sen burdakinin aynınısını yazmacaksın kendi web adresini yaz) çevirici smf 'yi seçerek çevirme işlemini yap.
çevirim işlemleri hatasız biterse az önce kurduğumuz forumumuza smf database tabloları aktarılacaktır.
not: her 2 forumda aynı database i kullancaktır burada yaptığımız işlemlerde.
umarım başarılı olur.
yav şunu test edecek bir babayiğit yokmudur 
okadar yazdık adamdan ses seda çıkmadı

okadar yazdık adamdan ses seda çıkmadı

ya abı convert actım en son
General Error
Please make sure that these folders exist and are writable by the webserver then try again:
./../images/avatars/gallery/smf/Actors
./../images/avatars/gallery/smf/Musicians
phpBB2/images/avatars/gallery/smf/
phpBB2/images/avatars/gallery/smf/Actors
phpBB2/images/avatars/gallery/smf/Musicians
Click Here to return to the convertors panel
dıor convertte
General Error
Please make sure that these folders exist and are writable by the webserver then try again:
dıor convertte
KATAGORULER ACILDI:) UYELER GELMIOR ONDANDA MESAJLAR CIKMIOR
Couldn't obtain table information.
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '-1' at line 5
SELECT membergroups.ID_GROUP, membergroups.groupName FROM smff_membergroups membergroups LEFT JOIN smff_members AS ID_GROUP ON members.ID_GROUP = membergroups.ID_GROUP, smff_members members ORDER BY members.ID_GROUP ASC LIMIT 3300, -1
Line : 711
File : index.php
BU NE
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '-1' at line 5
SELECT membergroups.ID_GROUP, membergroups.groupName FROM smff_membergroups membergroups LEFT JOIN smff_members AS ID_GROUP ON members.ID_GROUP = membergroups.ID_GROUP, smff_members members ORDER BY members.ID_GROUP ASC LIMIT 3300, -1
BU NE
Bu klasörlerin var olduğunu ve web sunucusu tarafından yazılabilir (Bunun için klasörlerin CHMOD ayarını 777 yapacaksınız) olduğuna emin olun diyor.forummrs yazdı:ya abı convert actım en son
General Error
dıor convertte

phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi
Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Re: KATAGORULER ACILDI:) UYELER GELMIOR ONDANDA MESAJLAR CIK
Bu SMF'den kaynaklanan bir hata. Bu konuda bilgimiz yok. Fakat mySQL sürümünüz çakışıyor olabilir.forummrs yazdı:Couldn't obtain table information.
DEBUG MODE
BU NE

phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi
Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Re: KATAGORULER ACILDI:) UYELER GELMIOR ONDANDA MESAJLAR CIK
aynı hata bendede oldu ya sağlık olsnforummrs yazdı:Couldn't obtain table information.
DEBUG MODE
BU NE

Re: smf to phpbb hatası lutfen yardım edin
walla oldu
Vbulletin 3.6.7 den smf 1.1.4'e geçtim oradanda phpbb 2.x.21 oradanda phpbb 3 
teşekkürler

teşekkürler

I'm Offline
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir