[MOD] Rebuild Search 2.4.0a | Arama Tablosu yapılandırması

[url=http://www.phpbbturkey.com/mods.html:34cnv4ga]phpBB 2.0.x MOD Veritabanımızda[/url:34cnv4ga] yayınlanan ve tarafınızca eklenen tüm yeni phpBB 2.0.x sürümleri için MODların duyuruları buradan yapılmaktadır. MODlar hakkında ihtiyacınız olan desteği lütfen [b:34cnv4ga]2.0.x MOD Destek[/b:34cnv4ga] forumuna başlık açarak sorunuz.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

[MOD] Rebuild Search 2.4.0a | Arama Tablosu yapılandırması

Mesaj gönderen Dn_35 »

Mod ismi: Rebuild Search
Mod sürümü: 2.4.0a
phpBB Sürümü: 2.0.x tüm sürümler
Mod yazarı: chatasos < chatasos@psclub.gr > (Tassos Chatzithomaoglou) http://www.psclub.gr

:arrow: DOWNLOAD

Forumda mesajlar çoğaldıkça arama tabloları ( search_wordlist ve search_wordmatch ) şişer ve zamanla veritabanımızın yarısına yakınını doldururmaya başlarlar, Veritabanı yedeği aldığımızda yedeği yüklersen TR karakterler yüzünden arama tabloları çoğunlukla hata verirler.

Arama yapılandırma modu arama tablosunu temizleyip yeniden düzenler, yedek alırken arama tablolarının yedeğini almadan küçük boyutta yedek alabilir ve daha kolay yükleriz. sonra istediğimiz zaman arama tablolarını yönetimden yapılandırabiliriz.
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
alone_man
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen alone_man »

dn_35, modu kurdum, "arama yeniden yapılandırması" tuşuna bastım fakat şöyle bir hata aldım.

Error in deleting post

DEBUG MODE

SQL Error : 1146 Table 'siteadresi.phpbb_search_wordmatch' doesn't exist

DELETE FROM phpbb_search_wordmatch WHERE post_id IN (2)

Line : 419
File : functions_search.php

daha öncede söylediğim gibi yedeği yüklemek için "search_wordlist" ve "search_wordmatch" tablolarını silmiştim. şimdi ne yapmalıyım?
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

tabloları silmeyeceksinki boşaltacaksın tablolar kalacak veriler olmayacak. Bu mod verileri düzenliyor.

aşağıdaki sorguyu phpMyadminden SQL sorgusu olarak sorgulat sonra yapılandır.

Kod: Tümünü seç

DROP TABLE IF EXISTS phpbb_search_wordlist;
CREATE TABLE phpbb_search_wordlist (
  word_text varchar(50) binary NOT NULL default '',
  word_id mediumint(8) UNSIGNED NOT NULL auto_increment,
  word_common tinyint(1) unsigned NOT NULL default '0',
  PRIMARY KEY (word_text),
  KEY word_id (word_id)
);
#
DROP TABLE IF EXISTS phpbb_search_wordmatch;
CREATE TABLE phpbb_search_wordmatch (
  post_id mediumint(8) UNSIGNED NOT NULL default '0',
  word_id mediumint(8) UNSIGNED NOT NULL default '0',
  title_match tinyint(1) NOT NULL default '0',
  KEY post_id (post_id),
  KEY word_id (word_id)
);

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Crazy_Plane
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Crazy_Plane »

bu yeni versiyon mu?

edit: değilmiş baktım şimdi :lol:
http://www.vbcode.info
Bütün Programlama dilleri için eşsiz kaynak

http://www.joyystick.com
Böyle site sadece Rusya'da var(dı)
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

sitemizde 2.2.2 versiyonu mevcuttu ondan güncel versiyonu ekledim.

alone_man
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen alone_man »

Çok teşekkür ederim Dn_35. sorunumu hallettim. İyi çalışmalar dilerim... :D
307cc
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: [MOD] Rebuild Search 2.4.0a | Arama Tablosu yapılandırma

Mesaj gönderen 307cc »

Dn_35 yazdı:Forumda mesajlar çoğaldıkça arama tabloları ( search_wordlist ve search_wordmatch ) şişer ve zamanla veritabanımızın yarısına yakınını doldururmaya başlarlar, Veritabanı yedeği aldığımızda yedeği yüklersen TR karakterler yüzünden arama tabloları çoğunlukla hata verirler.
Doğru zamanla çok yer kaplıyor ancak doğru bir şekilde arama sonucu alabilmek için o tablonun durması gerekiyor yoksa arama sonuçlarında ilgili konular çıkmıyor. Çok yer kaplıyor ama faydası da var. Site sahibinin tercihi ne yönde onu iyi belirlemesi lazım. Bana göre tabloyu boşaltmak en kolay ama en mantıksız yöntemlerden biri. Ama MOD'un boşalttığı tabloyu yeniden oluşturma gibi bir özelliği de var sanırım. Ancak açılan konu çok olursa bu tabloyu düzenlemesi ne kadar süre alıyor biliyor musunuz? MOD'u denemedim o yüzden soruyorum.

Aslında en güzeli konuyu açan kişi anahtar kelimeler girebilecek ve sadece bu kelimeler tabloya yazılacak. Keşke öyle bir MOD olsa.

Buarada veritabanını latin5_bin yaparsanız yedeği geri yüklerken hiçbir problemle karşılaşmazsınız. Sorun verinin Türkçe olmasında değil yapının latin1_bin olmasında.
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

Forumlarda arama özelliği olmazsa olmazlardandır gerçi bizim insanımız aramıyor ama olsun mutlaka olması gerekir.

Bu mod şişmiş, büyümüş arama tablolarındaki benzer kelimeleri bir araya getirerek hem düzenliyor hemde boyutunu azaltmış oluyor. Sonra istediğin zaman durdurup müsait olduğunda kaldığın yerden devam edebiliyorsun.

307cc
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen 307cc »

KB makale modu kurulu olanlarda dil dosyası sorun yaratacak. İkisi de aynı isimde. Ben bu modunkini değiştirdim.

Kod: Tümünü seç

Dil dosyasının adını istediğiniz gibi değiştirin sonra 

--- AÇ ---
admin/admin_rebuild_search.php

--- BUL ---
include($phpbb_root_path.'language/lang_'.$board_config['default_lang'].'/lang_admin_rebuild_search.'.$phpEx);

--- SATIR İÇİNDE BUL ---
lang_admin_rebuild_search

--- YAP ---
Verdiğin yeni isimle değiştir.
Kilitli

“2.0.x MOD Duyuruları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir