Bu modu nerede bulabilirim ?

phpBB 2.0.x sürümleri için yapılmasını istediğiniz veya arayıpta bulamadığınız MODları buraya yazabilirsiniz.
Kilitli
mess
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Bu modu nerede bulabilirim ?

Mesaj gönderen mess »

Arkadaşlar kayıt olurken diyelim ki yaşını yazıyor avatarın altında çıkıyor yada takımını yazıyor avatarın altında çıkıyor böyle bir şey mümkün mü ?
mess
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen mess »

yani hem profilde hemde avatarın altında olacak
mguzel
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen mguzel »

Üyenin tuttuğu takımı seçebilmesi ve takım logolarının olduğu gelişmiş bir mod vardı ama bulamadım. Onun yerine daha basit üye takımını elle girsin yada seçsin logo mogo istemez dersen, profile yeni alanlar akelemeye ve bu alanları view_topic ve profile_viwe göstermeye yarayar mod:
:arrow: http://www.phpbbhacks.com/download/193

Üye doğum tarihini girecek ve yaş otomatik hesaplanacak dersen malesef bunu yapan mod yok, bende çok uğraştım ama beceremedim. Ancak alternatif olarak Birthday modunu kurarsan bu olur. Ancak tabi fazladan ek özelliklerde gelir (üyelerin doğum gününü kutlama vs. gibi):
:arrow: http://www.phpbbhacks.com/download/187

Kolay gelsin..
En son mguzel tarafından 28.05.2007, 12:59 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Ben bilgiye bilgi demem, paylaşmadıkça... :)
Nix
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Nix »

Eğer birthday için yaş hesabı da yaptırıp viewtopic.e vs koymak istiyorsanuz bu yazdıklarımı hiç okumayınız.. ama phpbb_users gibi users tablenizde hazır field var da onu koymak istiyorsanız o zaman okuyabilirsiniz..

Birthday içinse eger viewtopic.e ilave yapmak istiyorsanuz hangi birthday sürümü ise verirseniz yaş hesabı da yoksa tabi yaş hesabı yazar veririm size..

Bunu hemen yapabilirsiniz.. aşağıdaki sql'in içinde eğer fieldiniz geçmiyorsa oraya ekleyin..

Kod: Tümünü seç

//
// Go ahead and pull all data for this topic
//
$sql = "SELECT u.username, u.user_id, u.user_posts,
evet üstteki sqle gidin

u.user_allowavatar,
ardına ekleyin

u.user_FIELDNEDIR,
virgüllere dikkat, FIELDNEDIR ise usertabledeki fieldiniz adı , yani user_ kısmının devamı.. neyse odur.. sonra

aşağıda $lang kısmı ise viewtopic'de ilgili detayın adının ne olcagıdır onu da lang_main.php dosyasına ekleyiniz.. $lang['FIELDNEDIR'] = 'Sınıf'; gibi

aşağıdaki satırsı $poster_from = satırının hemen altına ekleyiniz..

$user_FIELDNEDIR = ( $postrow[$i]['user_FIELDNEDIR'] && $postrow[$i]['user_id'] != ANONYMOUS ) ? $lang['FIELDNEDIR'] . ': ' . $postrow[$i]['user_FIELDNEDIR'] : '';

sonra

$template->assign_block_vars('postrow', array(
                'ROW_COLOR' => '#' . $row_color,
                'ROW_CLASS' => $row_class,
bu satırın hemen altına

'POSTER_FIELDNE' => $user_FIELDNE, 
ekleyiniz..

ve daha sonra viewtopic_body.tpl dosyasını açınır

{postrow.POSTER_FROM}<br />
altına üstüne şunu ekleyin..

{postrow.POSTER_FIELDNE}<br />  
bu kadar..
mess
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen mess »

benim istediğim üye kayıt olurken doğum tarihini yazsın buda avatarın altında olsun ve ekstradan profile eklemek istediğim şeyler var bunların da avatarın altında gözükmesini istiyorum !
mguzel
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen mguzel »

Nix kardeş aslında benim ve bir çok arkadaşın sorunu şu:
Üyeden doğum tarihini alıp bu tarihi view_topic ve profile_view_body de bu günün tarihine göre yaşını hesaplayıp yazdırmak. Yani birthday modunu kurduktan sonra addon larla falan o zaten yapılıyor ama o mod bence cok gereksiz ve fazladan bir sürü sorgu yaptırıyor. O yüzden sadece ama sadece yaş hesabı yapacak bir şeylere ihtiyaç var.

Üye yaşını hesaplamak için, doğum tarihini _user tablosuna kaydettim diyelim, 13.03.1979 şeklinde kaydetsem bu fieldi view_topice direk eklemek yerine bu günün tarihinden çıkarıp yaşı nasıl hesaplarız.
mguzel
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen mguzel »

mess yazdı:benim istediğim üye kayıt olurken doğum tarihini yazsın buda avatarın altında olsun ve ekstradan profile eklemek istediğim şeyler var bunların da avatarın altında gözükmesini istiyorum !
mess kardeş o zaman yukarıdada açıkladığım gibi modify profile modu senin işini görür.
Buyur burdan indirebilirsin -> http://www.phpbbhacks.com/download/193
Nix
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Nix »

sayın mgüzel yanlış anlamadıysam siz phpbb doğum günü modunu kurmadınız ve elden bir "boş field" atayarak alın buraya doğum gününüzü girin dediniz.. herkes de girdi.. şimdi sondan 4 hane 1979 yılını 2007 den çıkaracaksınız..

bu tabi mod istegi olmuyor umarım arkadaslar ve yönetimin tepkisi olmaz
bunun için şunu yapmalısınız ;

diyelim ki $user_mybirthday fieldiniz var

php de substr yi kesme biçme işlemlerinde kullanabilirsiniz..

bir defa $user_mybirthday fieldiniz saklayalım nolur nolmaz.

$dogum_gunu = $user_mybirthday ;

$son4=substr($dogum_gunu,-4);

şimdi bu $son4 1979 değerini taşıyor..

şimdi bu yıl ne ?

$buyil=date("Y");

gelelim avatar altına koyacagımı tarihi bulmaya

$yas = $buyil - $son4;

şimdi bu $yas değişkenini üstteki mesajdaki sql satırlarından sonra işletin arraya yerlestirip viewtopiv_body.tpl ye bastırın.. bu işi pages_header'de yaparsanız heryerde kullanırsınız ya da ayrıca aynı işi usercp_viewprofile.php dosyasında da uygulayınız.. biraz acil yazdım umarım eksik yanlış bırakmadık
mess
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen mess »

Teşekkür ederim arkadaşlar yardımlarınız için ;)
mguzel
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen mguzel »

mess afiyet olsun, güle güle kullan modu :)

Nix dostum seninle birazdaha yazışırsak yaş_mod diye mod çıkacak ortaya :D Gerçekten çok teşekkür ederim. :wink:
Şimdi şöyleki, ben üyelerden henüz doğum tarihi toplamadım. Çünkü yaşı nasıl hesaplayacağımı bir türlü kestiremedim. Senin verdiğin yöntemle, 3tane field yanyana koyup 3üncü fielde yılı atayabilirim. substr kullanamama gerek kalmaz. Sonrada date("Y"); den 3ncü fieldi çıkarırım. Yaşı bulmuş olurum. Tabi bu, gün ve aya göre değil yıla dayalı bir yaş hesaplaması olduğu olduğu için her yılbaşında üyeler bir yaş daha yaşlanır, yani tam olarak doğru sayılmaz. Aralıkta doğan adamın yaşı ocağın başında artar ama bunada şükür. gün-ay-yıl diye 3 ayrı fieldden tam yaşı bulacak bişeyler yazmakta sanırım biraz zor olur. (ama belki birileri buraya yazar :) )
mguzel
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen mguzel »

Bu view_topic.php ile başım dertte benim. usercp_viewprofile.php de yaptım, sorun yok. Ama view_topic.php çok karışık.

fieldi direk çekmeyle kesinlikle olmuyor. Bende $userdata['user_dogumyili']; şeklinde kullandım. yani;

$buyil=date("Y");
$yaş = $buyil - $userdata['user_dogumyili'];

Bu yazım usercp_viewprofile.php de işe yaradı ancak view_topic.php de garip bir durum oluştu. üyelerin bilgilerini alacağına sayfayı görüntüleyen üyenin doğum tarihine göre işlem yapıyor. :roll: işin içinden çıkamadım valla :( sorun acaba $userdata['user_dogumyili']; şeklinde olmasından mı kaynaklanıyor. usercp_viewprofile.php de orasını $profiledata['user_dogumyili']; şeklinde aldım. Orda sorun yok, her üyenin kendi yaşını hesaplayıp yazdırıyor. Ama view_topicteki çok garip bir durum. :roll:
Nix
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Nix »

yıl bazlı yaş olgusu olmaması için 2 tarih atası günü bulup artık yıllarla yaşa çevirmeli, php biliyorsanız oldukca kolay ama bilmiyorsanız zaten böyle kendi basımıza degil de mod kurulumlu devam etmeliyiz onu da çok isterseniz yazarım size.

viewtopic.php daha da kolay aslında.. herhangi bir fieldi baz alında devam edin onunla..
mguzel
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen mguzel »

Nix, dostum ilgine çok teşekkür ederim. view_topic sorununu çözdüm, gece geç saatlerde kodlarla pek uğraşmamak gerekiyor :) sabah kalkıp hallettim sorunu.

Yaş hesaplaması meselesine gelince; şimdilik yıl bazlı hesap yapıyor, boş vaktimde günlere çevirmeyi denicem. Beceremezsem uygun bi yerden yardım isterim. Bu topici daha fazla kirletmeyeyim.

Önerilerin için tekrar sağol..
Kilitli

“2.0.x MOD İstekleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Google [Bot] ve 3 misafir