"DEBUG MODE" HATASINI NASIL DÜZELTEBiLiRiM? (ÇÖZÜLDÜ)

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
Revolte
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

"DEBUG MODE" HATASINI NASIL DÜZELTEBiLiRiM? (ÇÖZÜLDÜ)

Mesaj gönderen Revolte »

Foruma günde neredeyse 100 tane robotik spam yapan üyelere karşı bir mod kaıt etmek istedim galiba mod ya uyumlu değildi yada ben beceremedim. Bu mod sonrasında yönetici paneline giremediğim gibi hiç bir yazı başlıkları da açılmaz oldu.

Bende komple My Admin panelinden bütün tabloları ve rot'daki bütün phpBB dosyalarını silip genel bir temizlik yaptım.

Php ' yi yeniden kurdum My Admin'den en son aldığım yedeği yeniden okutarak forum görünüşte eski haline geldi her şey kusursuzca tamam ama bir şartla. :?

Hangi konu başlığını tıklarsan tıkla ( hiç yazı ya da konu başlığı açılmıyor.) Şu hatayı veriyor:
''Genel Hata

Could not obtain post/user information.

DEBUG MODE

SQL Error : 1030 Got error 124 from storage engine

SELECT u.username, u.user_id, u.user_posts, u.user_from, u.user_website, u.user_email, u.user_icq, u.user_aim, u.user_yim, u.user_regdate, u.user_msnm, u.user_viewemail, u.user_rank, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_avatar, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_allowsmile, p.*, pt.post_text, pt.post_subject, pt.bbcode_uid FROM phpbb_posts p, phpbb_users u, phpbb_posts_text pt WHERE p.topic_id = 1100 AND pt.post_id = p.post_id AND u.user_id = p.poster_id ORDER BY p.post_time ASC LIMIT 0, 15

Line : 398
File : viewtopic.php''
Güya mod kayıt ederek çözüm aramıştım, kısacası başıma bela aldım. :( Konu başlıkları açılmasa da forum çalışıyor ilk günkü gibi robotik üyeler foruma teşrif etmeye başladı, (nasıl oluyorsa görsel doğrulama uygulaması bir nane yapmıyor! :evil: ) bende tek tek silmeye başlamış durumdayım, şimdiden gına gelmeye başladı...Sonum hayırlı olur umarım :-(

Bu hata düzelebilirmi?

Düzelirse ne yapmam gerekir bana yardımcı olacak fikir verecek, tecrübesini anlatacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
En son Revolte tarafından 02.06.2011, 20:01 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Revolte
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: "DEBUG MODE" HATASINI NASIL DÜZELTEBiLiRiM?

Mesaj gönderen Revolte »

Biliyorum kendi soruma kendim cevap verme gibi gelişme, kelimenin tam anlamıyla, abzürt bir gelişme... İşin tuhaf tarafı hiç de hoş olmayan bir gelişme olsa da, iki kelam etmem için, sanırım kimi zaman bu gerekiyor.

Bu başlığı açmadan ilk önce forumun arama motorundan arattırıp (böyle bir şeyin izine raslamayınca) bu başlığı burada açmiş oldum.

Acaba benmi bulamadım diye daha sonra da arattırdım arama moturu bu kez benim buraya astığım bu yazıyı bulduğuna göre, bu konuda (başkaca da benzer bir konu olmadığına) kesinkes kanaat getirdim.

Cevap alamadığıma göre, bu php destek forumuyla sanırım ilgilenen pek kimse yok. Oysaki burası ne güzel forum.... Sağlık olsun...

''Can cıkmadan umut çıkmazmış!'' diye bir ata sözümüz var. Derdime başka php destek forumlarında bari çare arayayım...Ne yapayım mecburum. :(

'Konu bizim yabancımız böyle bir gelişmenin cevabına rastlarsak yanıt olarak size döneriz' gibi bir yanıt bile alabilseydim inanın sorunum çözülmüş gibi mutlu olacağımı da çok iyi biliyordum.
Ama olmadı...
Sanıyorum ben bulutlara yazıyorum...

Her şey için çok teşekkürler.
Sevgiyle kalın.
Kullanıcı avatarı
Ademx33
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Ademx33 »

Keşke biraz daha sabredebilseydiniz. Gönüllük esasına dayalı bir sistemde bir kaç gün gecikmeli cevaplar olabilir. Hafta sonu pikniğe gezmeye gitmekten veya daha başka birçok sebeplerden cevap yazılamamış olabilir. Bu demek değil dir ki kimse yazınızı sorunuzu görmemiş olsun. Bilmeyen veya daha az bilen birisi; konuda kirlilik oluşmasın veya baştan yanlış yönlendirme olmasın diye pek yazmak istemez.. En azından kendi adıma o tablo hatasını yapmadan önce biraz dikkat edip araştırsaydın bu duruma gelmeyeceğini söyleyecektim ama vazgeçip; "artık olan olmuş onun için Debug konusunu da bilmiyorum" deyip izlemeye geçmiştim. Neyse sağlık olsun. Bir dahaki gelişinizde ağırlarız inşallah..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mesaj No : 313
Forever PhpBB3 - Http://www.PhpBBTurkey.Com sayesinde kendi phpbb3 sitemi kurabildim.

Sağ üst köşede ARAMA bölümü var aklınıza takılan her türlü sorununuzu oraya yazarsanız uğraşmak zorunda kalmazsınız...
Kullanıcı avatarı
Evrek4
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Evrek4 »

Kurduğun modun adı ne?
Hata büyük ihtimalle bu modun sql sorgularından kaynaklanıyor. Yani php dosyalarından kodlar silinmiş ama sql da hala var, dolayısıyla hata da var. Kurduğun eklentinin adını yaz bakalım.
yunus58
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen yunus58 »

mrb benım http://www.turkusozleri.com adlı sıtem var bunu php ye aynı tarzda yukluycek arkadaş varmı ?
En son yunus58 tarafından 27.09.2011, 13:48 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Revolte
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: "DEBUG MODE" HATASINI NASIL DÜZELTEBiLiRiM?'' (ÇÖZÜLDÜ)

Mesaj gönderen Revolte »

Evrek4 yazdı:Kurduğun modun adı ne?
Hata büyük ihtimalle bu modun sql sorgularından kaynaklanıyor. Yani php dosyalarından kodlar silinmiş ama sql da hala var, dolayısıyla hata da var. Kurduğun eklentinin adını yaz bakalım.
Öncelikle Merhaba,

Yanıtınızı geç görüp geç yanıt verdiğim için özür dilerim. İlgilenip yanıt yazdığın için teşekkür ediyorum Evrek4.

Günde foruma 100 den fazla robot üye gelirse bu probleme önlem için sanırım sorununa çare olabilecek tarzda düşündüğün (PhpBB/2'den bahsediyorum çünkü hata verdiği için PhpBB/3'e dönüştüremiyordum) bu anlamıyla, derdimize çare olabilecek bazı mod'ları kurmaya kalkmanızda sanırım normaldir.

Ben kurmak istediğim (kuradığım/yani başarılı olamadığım) denemiş olduğum bir kaç tane mod var (Anti robotic register flood Mod,tc_langpack,TextualConfirmation-1.0.7,The Humanizer MOD)Vs.
Tabiiki başarısız denemelerim sonucunda error aldığım için hata düzeltmek yerine silip my admin'den aldığım yedeği okutarak forumu kurmak benim için daha kestirme daha kolay bir yoldu.
Ben her mod denememde forumda anlatıldığı gibi Mod kurmanın bütün kurallarına uyduğum gibi (çok dikkat etmeme rağmen) hata alırım.

Her neyse...

Sonuçta foruma ait tabloları My Adminden tamamını kaldırıyoruz yani siliyoruz. My Admin bölümündeki veri tabanınızda hiç bir tablo kalamadıktan sonra ftp programıyla forumun root'una gelip phpBB ye ait bütün klasörleri vs. siliyoruz.

Burada dikkat edilmesi gereken konu bu SQL yedeği, phpBB'nin hangi versiyonundan aldıysanız aynı versiyonu yeniden kurmalısınız.

Mesela benim phpbb 2.0.14 versiyon ben uyanıklık yapıp ikinin en son versiyonunu (phpBB-2.0.23) kayıt edip yedeğimi bunun üzerine okutmaya çalıştım ama olmadı/olmuyor:-(

Yedeği aldığınız aynı versiyonu yeniden kurduktan sonra önce bigdump'la G-ZiP'li SQL datei larını okuttururum. Tabiiki önce Türkçe karekter sorunu yaşarım. Türkçe karakter sorununun yanı sıra resimlerde görünmez.

Daha sonra aynı SQL datei'ni bu kez de 'My Sql Dumper' programıyla bir kez daha okutunca Türkçe karekter sorunu ortadan kalktığı gibi görünüşte her şey kusursuzmuşcasına düzenlilik tabiiki bizi yanılt ma ma lı.

Konu başlıklarından birini tıkladığınızda, konuların açılmadığını gördüğünüz gibi ve böylece "DEBUG MODE" hatasını aldığınızı öğrenmiş olursunuz.

Bu supriz beni önce çok şaşırttığı için, yani yardım bulabilmek için beni buraya yazamaya ittiğini bilmem söylemeye gerek varmı?

Ben deneme yanılma yöntemiyle bu sorunumu nasıl aştığımı burada hiç üşenmeden neden yazdığıma gelince, aynı problemi yaşayan bir başka arkadaşımızın belki işine yarar diye yazıyorum.

Yedek SQL'ü ikinci kere okutmak:

Evet, aynı SQL yedeğini bir kez daha 'My Sql Dumper'programıyla yazdırınca/okutunca, ne Debug Mode hatası kalıyor ne de başka bir hata kalıyor!

Problemsiz eski forumunuza kavuşmuş oluyorsunuz.

Kimseden yardım almadan, benim kendi kendime, tecrübelerimden pratik olarak edindiğim canlı izlenimler bunlar.
Vardır belki daha kolay yolu ama, ben sorunumu şimdilik böyle aştım.

Sanırım yazılanları harfiyen yapmama rağmen bir tek Mod kurma konusunda beceriksizim :lol: :lol: :lol:

Sevgiyle

KISA BiR NOT:

Bu yazıyı burada yayınladıktan sonra uzun zamandır phpBB2'den PhpBB3'e geçmek isterken tablolarda oluşan [ resmi görüntülemek için tıklayın ]
bu hatada düzelmiş oldu.
phpBB/2'den PhpBB/3 'e çok kolay bir şekilde Convertion yaparak geçtim. PhpBB/2 ye uyarlamaya çalışıpta bir türlü uyarlayamadığım robotik üyeler için ihtiyaç duyduğum mod :lol: lara da sanırım, (şimdilik) ihtiyacım kalmadı 8)

sevgiyle :)

(ÇÖZÜLDÜ)
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir