phpBB hakkında detaylı bilgi

phpBB 3.1.x sürümlerinin çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen Eklentiler ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB 3.1.x kurulumu ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.1.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temalarından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.1.x Stil/Tema Sorunları & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB 3.1.x eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.1.x Eklenti Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
egegulbahar
Kayıtlı Kullanıcı

phpBB hakkında detaylı bilgi

Mesaj gönderen egegulbahar »

Herkese merhaba ücretsiz script olarak PHPBB3 ü çok sevdim müthiş ve bol temalar var

Diğer SMF,MyBB gibi ücretsizlere taş çıkartır tema olarak;

İlk kez forum açacağım bu forum gerçekten kaliteli olacak bu yüzden phpbb yi öven yazılar istemiyorum gerçek yorumlarınızı istiyorum iyi ve kötü.

Çünkü güvenlik açıklarının durumunu öğrenmek istiyorum, tabikide bilen birileri açıkları detaylı anlatmasın.Düşman kullanıcılar yüzünden :)

1.)Güvenlik açıklarını şu yüzden soruyorum, dünya devi Steam oyun konsoluyla girişler veya çıkışlar yapabilirim.
Kullanıcıların id ve şifrelerinin güvenli olduğundan emin olmalıyım, tabikide bu söylediğim çok üst düzey bir şey ama ileride yapacaklarım arasında.

2.)Kendi forumumun kullanıcı adı ve şifreleri güvende midir ?

NOT = Yüksek güvenlikli şifreler vs. kullanılacaktır.(Mysql ve Forum içi admin paneli)

ÖRNEK istenen max. şifre uzunluğu + sayılar + özel + büyük/küçük harf

Taraf tutmadan yorum yapacak herkese şükranlarımı sunuyorum.

İyi günler.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Re: phpBB hakkında detaylı bilgi

Mesaj gönderen ESQARE »

Sitemizde bu konuların hepsi mevcut. Sayfalarımızı ve forumlarımızı incelemenizi öneririm.

1. sorunuzun cevabı:

http://www.phpbbturkey.com/features/#yoneticiler
Eşsiz Güvenlik
Hiç bir şey verilerinizi daha güvenli tutmaktan önemli değildir. İşte tam bu noktada phpBB'nin rekoru konuşur. Son 4 yıl içinde phpBB yazılımında hiç bir güvenlik açığı rapor edilmemiştir. Bu arada SMF, vBulletin, IPB, ve MyBB forum yazılımlarında ortalama 10, en fazla 16 tane güvenlik açığı belirlenmiştir. Bu durum phpBB'yi mesaj panosu çözümü olarak seçmek için en önemli sebeplerden bir tanesidir. Ayrıca phpBB'nin güvenliğinden tamamen emin olmak için tüm phpBB kod tabanını denetlemek amacıyla profesyonel bir güvenlik şirketi kiralandı.

* Secunia verilerine göre 2011 yılından beri phpBB yazılımındaki güvenlik açığı ortalaması sıfır (0) olarak belirlenirken, diğer forum yazılımlarındaki güvenlik açıkları ortalaması on (10) seviyesinde belirlenmiştir.
2. Sorunuzun cevabı:

viewtopic.php?p=66591#p66591
ESQARE yazdı:phpBB'nin tüm sürümlerinde admin dahil tüm kullanıcıların şifreleri veritabanında MD5 yöntemiyle yeniden şifrelenerek saklanmaktadır. Dolayısıyla şifrenizi geri getirmek ya da görmek mümkün değildir. Fakat sitenizden "şifremi unuttum" bağlantısına tıklayarak, e-posta adresinize gelecek olan yönergeleri izleyerek şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.
Ayrıca Yönetim Kontrol Paneli üzerinden istediğiniz şifre zorluk derecesini belirleyebilirsiniz.

Bu arada bu sorduklarınız için taraflı ya da tarafsız olmaya gerek yok. İstatistikler ve somut göstergeler her şeyi kanıtlıyor.
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Kilitli

“3.1.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir