PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_messenger.php on line 1498: stream_socket_enable_crypto():

phpBB 3.2.x sürümlerinin çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen Eklentiler ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
copyas
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi

PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_messenger.php on line 1498: stream_socket_enable_crypto():

Mesaj gönderen copyas »

Sürüm : 3.2.0

Forumumda yeni bir başlık açmaya çalıştığım zaman şu hatayı alıyorum :
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_messenger.php on line 1498: stream_socket_enable_crypto(): Peer certificate CN=`*.kurumsaleposta.com' did not match expected CN=`mail.ytuhavk.org'

Alt alta 15-20 satır olmak üzere hepsi aynı yukardaki hata mesajını yazdıktan sonra son satırda da
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 1835: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3257)
yazıyor.
2.jpg
Bu hata mesajını ilk aldığım zaman sayfayı yenile yapmıştım. Yine aynı sayfa ve hata mesajları gelince url'den forum adresini yazıp giriş yapmayı denedim. Giriş yaptıktan sonra açmaya çalıştığım başlıklar yayınlanmış. Anlam veremedim ilk başta. Daha sonra test amaçlı başlıklar açmaya başladım. Olan şu :

Yeni başlık açmaya çalıştığım zaman aynı hata mesajını veriyor. Fakat geri gel dedikten sonra yeni bir başlık gönder sayfasına geri geliyor. Yazdıklarım yayınlanmamış gibi gözükmesine rağmen Ana sayfa < Forum ana sayfa < Destek Forumları < 3.2.x Destek Forumu örneğin açmaya çalıştığım başlık 3.2.x destek forumu olsun, üzerine tıklayıp o foruma gittiğim zaman başlığın yayınlanmış olduğunu görüyorum.

Yani yazacaklarımı yazıyorum sonra gönder butonuna basıyorum, hata mesajı alıyorum ama biliyorumki başlık yayınlandı. Daha sonra ilgili foruma url'den gidip kontrol ettiğimde yayınlandığını görüyorum.

Sorun yaşadığım bu alt forum üyelerin abone oldukları bir forum çeşidi. Yani yeni bir başlık açılınca üyelere otomatik bildirim giden bir forum. Garip olan taraf ise abone olmayı gerektirmeyen başka bir forumda böyle bir hata mesajı almadan doğrudan başlık açılıyor.

Aynı şekilde yeni bir üyeyi aktif etmeye çalışırken de aynı hata mesajını alıyorum :
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_messenger.php on line 1498: stream_socket_enable_crypto(): Peer certificate CN=`*.kurumsaleposta.com' did not match expected CN=`mail.ytuhavk.org'

Olay özetle e-posta kaynaklı bir sorun gibi gözüküyor. Servis sağlayıcısına smtp ayarlarında değişiklik yapılıp yapılmadığını sorduğumda herhangi bir değişiklik yapılmadığını söylediler. Yaşadığım soruna da pek anlam verememiş olacakki detaylı bir hata kaydı açmamı söyledi.

Yeni bir üyeyi aktif ederken o üyeye otomatik hoşgeldiniz mesajı gidiyor yani bu durum da e-posta kaynaklı bir sorun.

Benzer sorun daha önce yaşanmışmıdır diye araştırma yaparken phpBB forumunda şu mesajlara rastladım :
https://www.phpbb.com/community/viewtop ... #p14953906

Daha önce böyle bir sorun yaşayan ve çözen oldu mu? Servis sağlayıcısına destek kaydı açıp sorunun ne olduğunu çözmeye çalışacağım tabi ama burdan yardımcı olabilecek var mıdır?
copyas

Re: PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_messenger.php on line 1498: stream_socket_enable_crypto():

Mesaj gönderen copyas »

Sorunu hala çözüme kavuşturamadım ama hatanın neden kaynaklandığı konusunda araştırmalarıma devam ediyorum.

Ayrıca bir önceki mesajda yazmayı unutmuşum; bu hata mesajından önce forumda herhangi bir eklenti, kod değişikliği vb yapılmamıştır. Sorun kendiliğinden ortaya çıkmıştır.

Anladığım kadarıyla php 5.6 sürümünden sonra böyle bir sorun ortaya çıkmış. Teknik bilgim sınırlı olduğu için de yazılan ingilizce makaleleri anlamakta biraz zorlanıyorum. Ayrıca bu sorunun sadece phpBB ile ilgili değil php tabanlı diğer uygulamalarda da yaşandığını gördüm / çıkarım yaptım.

Örneğin ;
Başlık : PHPMailer generates PHP Warning: stream_socket_enable_crypto(): Peer certificate did not match expected

I am using PHPMailer on PHP 5.6, the increased security around certificated in PHP 5.6 is certainly fun.

I am trying to send a test message to a domain hosted on dreamhost, the error that comes back from PHPMailer is: Could not connect to SMTP host.

That error is not right though, I have logging enabled and here is what is actually going on.

I could not understand why PHPMailer just gives up, issuing a QUIT command when it should start sending the message. I got another clue from another log:

PHP Warning: stream_socket_enable_crypto(): Peer certificate CN=*.mail.dreamhost.com' did not match expected CN=mx1.sub4.homie.mail.dreamhost.com' in /home/ikbb/domains/dev.ikbb.com/public_html/includes/phpmailer/5.2.10/class.smtp.php

Kaynak : https://stackoverflow.com/questions/303 ... ertificate
Yine aynı şekilde GitHub üzerinden PHPMailer ile ilgili bu sorun üzerine konu açılmış : https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/issues/368

( PHPMailer 'ın ne oldugunu ne işe yaradığını bilmiyorum, benim sorunumla ilgisi var mıdır ondan da emin değilim açıkçası. )

phpBB forumunda şöyle bir başlık da var : Mail function not working with PHP5.6.x

Başka bir örnek :
Başlık : Php 5.6+, phpBB and email security

I run a phpBB forum ( http://bzforum.matesfamily.org ). If I use PHP 5.6 FastCGI (recommended), the forum seems to require extra email config steps which I’m still trying to puzzle out. If I use PHP 5.5 FastCGI, the forums can send emails fine.

...

Kaynak : https://discussion.dreamhost.com/t/php- ... rity/63367
Son olarak php.net üzerinde şöyle bir konu buldum : OpenSSL changes in PHP 5.6.x
http://php.net/manual/tr/migration56.openssl.php

Yukarda da yazdığım gibi ve bu kadar araştırma sonucunda bilgi sınırlarım çerçevesinde çıkarımım php 5.6 güncellemesi ile alakalı bir sorun ortaya çıkmış. Hosting firması ile ilgili bir sorun yok gibi duruyor. Forumda php bilgisi olarak PHP Version 5.6.36 gözüküyor.

phpBB 3.2.0 yazılırken php 5.5.x sürümü varsa bunun üzerine inşa edilmiştir ve hosting firması php 5.6.x güncellemesi yapınca e-posta kaynaklı bir sorun oluşmuştur.

php 5.6.x güncellemesi yapıldıktan sonra ilk phpBB sürümü hangisi bilmiyorum ama örneğin 3.2.3 olsun. 3.2.3 sürümüne geçildiği zaman bu sorunu kendiliğinden çözüme kavuşacak mı?

Daha doğrusu forumu phpBB 3.2.5 olan en güncel sürüme yükselttiğim zaman bu sorun kendiliğinden ortadan kalkacak mı?

Yazdığım ya da çıkarım yaptığım konularda hata varsa lütfen düzeltiniz. Hem ilerde bu yazıları okuyacakların yanlış bilgilenmesinin önüne geçmiş hem de yanlış bildiklerimi ya da bilmediklerimi öğrenme fırsatı elde etmiş olurum.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Re: PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_messenger.php on line 1498: stream_socket_enable_crypto():

Mesaj gönderen ESQARE »

Öncelikle phpBB'yi ve eklentileri (dil dosyaları ve temalar da dahil) güncellemenizi öneririm. Her zaman son sürüm kullanmalısınız ki olası sorunlar yaşamayın.

Yazılarınızı da okudum, ancak kendinizi bu kadar yormanıza gerek yok diye düşünüyorum. Çünkü eğer phpBB'yi güncellemenize rağmen sorun çözülmezse yüksek ihtimal hostunuzla alakalıdır. Sistemsel bir sorun olduğu için de onların çözmeye çalışması gerek. Hiç bir eklenti kurmadığınızı ve değişiklik yapmadığınızı da zaten belirtmişsiniz.

Dikkat ederseniz en basitinden hata mesajının içerisinde kurumsaleposta.com yazıyor. Sizin sitenizle alakası olmadığını buradan anlayabilirsiniz. Muhtemelen PHP derlemesinde / güncellemesinde ya da SMTP üzerinde bazı ayarları yanlış yaptılar veya yapamadılar.

Dolayısıyla sizin açınızdan phpBB'yi güncelleme dışında yapabileceğiniz bir şey yok. Ayrıca belirttiğim gibi hatanın sebep olduğu durumun sizin sitenizle alakası bile yok. Çünkü gördüğüm kadarıyla sitenizde SSL 'de kullanmıyorsunuz.
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
copyas

Mesaj gönderen copyas »

phpBB 3.2.5 [ Tam Paket (Türkçe) ] adlı indirdiğim dosyayı kullanarak güncelleme işlemini localhost üzerinden yaptım.

Güncelleme işlemi sırasında herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Güncelle butonuna basınca ana dizinde güncelleme dosyası yok gibi bişeyler yazdı ama "sadece veritabanı" güncelle seçeneği ile veritabanı sorunsuz güncellenmiş oldu.

Dosyaları da tam paketin içinden kopyalayarak yaptım. localhostun içindeki ( sunucudaki diyebiliriz ) eski dosyaları da sildim. Yani üzerine yazdırmadım. ( config.php dosyası ve /images, /store, /ext ve /files klasörleri hariç )

Güncelleme işleminde buradaki yazılanlara dikkat ederek uyguladım.

Sonuç yine aynı :
4.jpg
Sadece alt forumların birinde yapıyor bunu. Diğer forumlarda sıkıntı yok.

Bir de 3.2.5 sürümünde e-posta ayarlarına yeni özellik gelmiş sanırım. 3.2.0 sürümünde smtp şifresinin altında sadece bir seçenek vardı :
3.jpg
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

"SMTP eş adını doğrula" seçeneğini kapatıp denediniz mi? SMTP sunucusu için SSL kullanmıyorsunuz sanırım?

Bu arada SMTP neden kullanıyorsunuz? Mailler PHP'nin kendi mail fonksiyonu ile de gönderilebilir.
Resim

copyas

Re: Yeni başlık açarken [phpBB Debug] PHP Warning

Mesaj gönderen copyas »

Sorun hosting firmasının e-posta ayarlarıyla ilgili çıktı. Destek talebi açtım cevap bekliyorum.

Önce bir arkadaşın bilgileriyle smtp ayarlarını güncelleyince 3.2.0 olan gerçek sunucuda bile hata kalktı, mail gitmeye başladı. Daha sonra yandex smtp bilgilerini kullanarak yaptım yine çalıştı. ( localhostta 3.2.5 guncellemesi yapmıştım )
ESQARE yazdı: 09.01.2019, 09:50 Bu arada SMTP neden kullanıyorsunuz? Mailler PHP'nin kendi mail fonksiyonu ile de gönderilebilir.
Bunu ilk defa duyuyorum. Daha önce denk gelmedim ya da dikkatimden kaçmıştır. Nasıl yapıldığı konusunda forumda bilgi var mı ?
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Sadece gönderdiğiniz ekran görüntüsündeki ayarlardan "E-posta için SMTP sunucusu kullan" seçeneğini "Hayır" olarak ayarlamanız yeterlidir. Böylece PHP mail() fonksiyonu üzerinden mailler gönderilir. Özel sebepleriniz yoksa SMTP kullanmak zorunda değilsiniz.
Resim

copyas

Mesaj gönderen copyas »

"E-posta için SMTP sunucusu kullan" seçeneğini "Hayır" olarak ayarladığımız zaman bu seçeneğin altındaki SMTP ayarlarının herhangi bir işlevi olmayacak mı? Yani aşağıdaki ayarları boş bıraktığımız zaman da sistem mail göndermeye devam edecek mi?

SMTP sunucu adresi ve protokolü:
SMTP sunucu portu:
SMTP için doğrulama metodu:
SMTP kullanıcı adı:
SMTP şifresi:
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Belirttiğiniz ayarlar etkisiz kalacaktır. O ayarlar sadece SMTP kullanma seçeneği "Evet" olarak işaretlendiğinde geçerlidir.
Resim

copyas

Mesaj gönderen copyas »

Localhostta 3.2.5 'e güncellemiştim. Gerçek sunucuda da 3.2.0 sürümü vardı. Şimdi deneme amaçlı farklı bir adrese 3.2.5 sürümünü gerçek sunucuya yükledim. Hem 3.2.0 hem de 3.2.5 sürümlerini gerçek sunucuda deneyebiliyorum.

"E-posta için SMTP sunucusu kullan" seçeneğini "Hayır" olarak ayarladım. Gmail,yandex ve hosting firmasından aldığım maillerin hepsini denedim. Sonuç : Mail göndermiyor. Ama hata mesajı da vermiyor. Ayrıca ;
  • 3.2.0 sürümünde "E-posta fonksiyon ismi:" seçeneği varken
  • 3.2.5 sürümünde "E-posta fonksiyon ismi:" seçeneği yok. Yani bu sürümde fonksiyon ismini yanlış yazıyoruz da mail ondan gitmiyor gibi bir ihtimal de ortadan kalkıyor böylece.
"E-posta için SMTP sunucusu kullan" seçeneğini "Evet" olarak ayarladım ve seçeneklere göre smtp bilgilerini güncelledim. Bu durumda ;

1. Hosting firmasından kurduğum mail sistemi :
SSL kullanmıyorum. Ne web ne mail. Kendi hosting firma bilgilerimi kullandığım zaman hata mesajı alıyorum. Daha sonra url 'den foruma gidip başlığın yayınlandığını görüyorum. Ama mail gitmiyor. Zaten sorunum buydu. Önceki mesajlarda detaylı olarak anlatmıştım.

2. Bir arkadaşın smtp bilgilerini kullanarak :
Daha önceki mesajlarımda sorunun kendi hosting firmamdan kaynaklandıgını, arkadaşımdan aldığım bilgilerle sorunu aştığımı söylemiştim ama gözden kaçırdığım nokta şu : arkadaşım SSL kullanıyormuş.

3. Yandex smtp bilgilerini kullanarak :
Arkadaşım yandex connect diye bişey soyledi ve burdan mail adresi aldık. smtp.yandex.com vb bilgileri girerek mail gönderebiliyor ve hata mesajı da almıyorum. Sonuçta yandexte de SSL vardır.

Şimdi ben aslında 3.madde ile sorunumu dolaylı yoldan da olsa çözmüş oldum. Fakat benim anlamadığım bu sorunu bir tek ben mi yaşıyorum.

Daha önceki mesajlarımda php 5.6.x sürümüyle maillerde sorun ortaya çıktığını yazmıştım. SSL'i olmayan biri bu sorunu yaşamamak için SSL almak zorunda mı ? Bunun bir çözümü yok mu? Ben araştırdım ama ya denk gelmedim ya da dikkatimden kaçmıştır. Bulamadım.

Hosting firmam smtp bilgilerimin doğru oldugunu söylüyor ve cevapları :
Yazılım tarafında SSL bağlantı seçeneğini pasif konuma almanız gerekmektedir.
Kesin emin olmamakla birlikte ben tekrar başa döndüm. Hosting firmasının smtp ayarlarında sorun var demiştim ama sorunun php 5.6.x le beraber gelen mail olayından kaynaklandığına bağlıyorum.

Benimle benzer sorunu yaşayan yabancı bir forumdakiler SSL alarak sorunu çözmüşler :
https://www.ozbassforum.com/viewtopic.php?f=10&t=24848
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Bu sorunu bir tek siz yaşamıyor olabilirsiniz. İlla ki yaşayanlar vardır. Ama sayıları oldukça azdır. Çünkü phpBB kullanıcılarının çoğunluğu sizin gibi mail gönderimlerinde SMTP kullanmıyor.

Ayrıca SMTP kullanmadan nasıl mail gitmiyor? Önce bu konu üzerinde durun bence. Mail kutunuzun Spam / Gereksiz v.b. klasörlerini kontrol ettiniz mi? Biz phpBB Türkiye forumlarında bile e-posta gönderimlerinde SMTP kullanmıyoruz. Neden ısrarla SMTP kullanmak istediğinizi de merak ediyorum doğrusu. SMTP sunucunuza ekstra yüktür. PHP'nin mail() fonksiyonu kullanarak anonim mail göndermek yerine her seferinde SMTP sunucusuna giriş yapılarak mail gönderilir. Sizin aldığınız hata da SMTP sunucunuz yüzünden zaten.
Resim

copyas

Mesaj gönderen copyas »

SMTP kullanmak gibi bir ısrarım yok. Mail gönderiminin sağlıklı bir şekilde çalışmasından başka isteğim yoktur. Bu smtp ile mi olur php mail fonksiyonu ile mi olur artık hangisi çalışırsa.

SMTP kullanmadan nasıl mail gitmiyor bunun üzerinde durun demişsiniz ben de bunu araştırmaya başladım. Kendi firmam değil ama bir hosting firmasının sayfasında yazanlar şu :
kaynak yazdı: Bir çok Hosting firmasında olduğu gibi firmamızda da PHP mail() fonksiyonu ile e-posta gönderimine izin verilmemektedir. Bu fonksiyonun kullanılmasına izin verilmemesinin nedeni, PHP mail() fonksiyonunda hiçbir doğrulama olmadan direk olarak e-posta gönderilebilmesidir. Bu şekilde gönderilen e-posta mesajları direkt olarak spam olarak algılanıp gereksiz kutusuna düşebilmekte, fazla gönderimlerde ise sunucu IP adresinin kara listeye girmesine neden olmaktadır.
Bu yazıyı görünce kendi hosting firmamın da bunu engellediğini düşündüm. Daha sonra YKP'den hata kayıtlarına baktım. Sonuç :
E-posta hatası
» EMAIL/PHP/mail()
/forum/posting.php
Errno 2: mail() has been disabled for security reasons at [ROOT]/includes/functions_messenger.php line 1799
Bunun üzerine firmaya yazdım. Aldığım cevap :
Sayın Müşterimiz,

Sistemlerimizde üzerinde kullanmakta olduğunuz iletişim/sipariş formu gibi web formlarınız üzerinden gönderilen mesajların size ulaşabilmesi için, kodlamalarınızın SMTP kimlik doğrulamalı olarak düzenlenmesi gerekmektedir.

http://www.natro.com/HemenDestek/Downloads/mailphp.zip adresimizden php ile hazırlanan örnek kodlamayı inceleyebilirsiniz. Klasör içerisinde bulunan mail.php dosyasında kendi bilgileriniz ile güncelleme sağlayarak scriptin çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Dosyayı indirip inceledim fakat beni aşar. Bu dosya çözüm mü ondan da emin değilim. Çözümse de nasıl yapılacağı konusunda fikrim yok.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Anlaşılan hosting firmanız PHP mail() fonksiyonu kullanmanıza izin vermiyor. İlk kaynaktaki "bir çok hosting firması PHP mail() fonksiyonuna izin vermiyor" ifadesi şahsımca yanlıştır. Spam yapan hesapların önüne geçmek için belki böyle bir çözüm getirmiş olabilirler. Benim gördüğüm yabancı bir çok hosting firmasında PHP mail() fonksiyonu kullanılmaktadır.

Bundan çıkarılacak sonuç şu ki; siz mail gönderimlerinde hosting firmanızın kısıtları sebebiyle sadece SMTP kullanabileceksiniz. SMTP kullandığınızda çıkan hataları da firmanız düzeltmekten sorumludur. Eğer bu şekilde sorun yaşamaya devam edersiniz hosting firmanızı bir an önce değiştirin. Web hosting sağlayan bir çok alternatif firma var. Veya belirttiğiniz gibi farklı SMTP sunucuları kullanacaksınız. Ama kendi SMTP sunucunuz varken ve ücretini ödüyorken neden başka sunucuları kullanasınız? Bu da ayrı bir tartışma konusudur.
Resim

copyas

Mesaj gönderen copyas »

Firmaya açıkça yazdım php mail fonksiyonunu aktif edin diye ama kibarca ret cevabı vermek istemişler olacakki bir önceki mesajda da yazdığım cevabı verdiler.
ESQARE yazdı: 12.01.2019, 13:37 Ama kendi SMTP sunucunuz varken ve ücretini ödüyorken neden başka sunucuları kullanasınız? Bu da ayrı bir tartışma konusudur.
Aynı fikirdeyim. Ücretini ödediğim halde yararlanamıyorsam neden kullanmaya devam edeyim.

Şimdilik farklı smtp kullanarak sorunumu dolaylı yoldan da olsa çözdüm. Kendi SMTP bilgilerimi kullanmak için de yazılım tarafında düzenleme ihtiyacı var. Ya da SSL alarak yazılım düzenlemesine gerek kalmadan sorun kendiliğinden çözülmüş olur. Yabancı forumlarda denk geldiğim bütün çözümler SSL olanlara ait. SSL olmayıp bu sorunu çözene denk gelmedim.

Bu noktada da neden SSL almak zorundayım sorusu gündeme geliyor. Firma çözemiyorsa ya da çözmek istemezse firma değişikliği yapmaktan başka seçenek kalmıyor gibi.
linux destek yazdı: Php 5.6 versiyonunda phpmailer tabanlı scriptleri çalışmaz hale geldi.Problem yaşayanlar için alttaki metin faydalı olabilir.

php 5.6 versiyonunda phpmailer scriptiniz çalışmaz çünkü;

1. php 5.6 versiyonundan itibaren ,bağlantı kurulan servisteki ssl sertifkasının geçrli olup olmadığını kontrol etmesi
2. phpmailer bağlantı kurduğu eposta sunucusunda tls encryption olduğunu farkettiği anda otomatikman tls doğrulamayı aktif ediyor.bu esnada karşıda geçersiz veya self signed bir sertifika varsa anlaşma sağlanamıyor.
Firma aslında yukarda yazılanlar için dosya gönderdi ama bunu phpBB 'ye nasıl uyarlayacağımı ya da hangi dosyalarda değişiklik yapacağımı bilmediğim için şu an bişey yapamam.

Bu kadar yazışma sonrasında en azından benzer sorun yaşayan birisi için kaynak olmuş oldu. Her ne kadar çözüm yolunu tam olarak veremesem de...
copyas

Mesaj gönderen copyas »

Sonunda hallettim sanırım.

includes/functions_messenger.php dosyasında aşağıdaki kaynaktaki değişiklikleri yaptım :
Area51 phpBB yazdı: OPEN
includes/functions_messenger.php

FIND
$result = stream_socket_enable_crypto($this->socket, true, STREAM_CRYPTO_METHOD_TLS_CLIENT);

BEFIORE, ADD
$options = array();
$options['ssl'] = array('verify_peer' => false, 'verify_peer_name' => false, 'allow_self_signed' => true);
stream_context_set_option($this->socket, $options);
İlk yaptığımda sistemsel farklı bir hata mesajı verdi. Daha sonra "SMTP için doğrulama metodu:" değiştirmeyi denedim. "Plain" idi ve "Giriş" olarak değiştirdim.

Test e-postası gönderdi! Başlık açarak da deneyip sonucu bildiririm.
Kilitli

“3.2.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir