Forumumda yeni bir başlık açmaya çalıştığım zaman şu hatayı alıyorum :
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_messenger.php on line 1498: stream_socket_enable_crypto(): Peer certificate CN=`*.kurumsaleposta.com' did not match expected CN=`mail.ytuhavk.org'
Alt alta 15-20 satır olmak üzere hepsi aynı yukardaki hata mesajını yazdıktan sonra son satırda da
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 1835: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3257)
yazıyor.
Bu hata mesajını ilk aldığım zaman sayfayı yenile yapmıştım. Yine aynı sayfa ve hata mesajları gelince url'den forum adresini yazıp giriş yapmayı denedim. Giriş yaptıktan sonra açmaya çalıştığım başlıklar yayınlanmış. Anlam veremedim ilk başta. Daha sonra test amaçlı başlıklar açmaya başladım. Olan şu :
Yeni başlık açmaya çalıştığım zaman aynı hata mesajını veriyor. Fakat geri gel dedikten sonra yeni bir başlık gönder sayfasına geri geliyor. Yazdıklarım yayınlanmamış gibi gözükmesine rağmen
Ana sayfa < Forum ana sayfa < Destek Forumları < 3.2.x Destek Forumu
örneğin açmaya çalıştığım başlık 3.2.x destek forumu olsun, üzerine tıklayıp o foruma gittiğim zaman başlığın yayınlanmış olduğunu görüyorum. Yani yazacaklarımı yazıyorum sonra gönder butonuna basıyorum, hata mesajı alıyorum ama biliyorumki başlık yayınlandı. Daha sonra ilgili foruma url'den gidip kontrol ettiğimde yayınlandığını görüyorum.
Sorun yaşadığım bu alt forum üyelerin abone oldukları bir forum çeşidi. Yani yeni bir başlık açılınca üyelere otomatik bildirim giden bir forum. Garip olan taraf ise abone olmayı gerektirmeyen başka bir forumda böyle bir hata mesajı almadan doğrudan başlık açılıyor.
Aynı şekilde yeni bir üyeyi aktif etmeye çalışırken de aynı hata mesajını alıyorum :
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_messenger.php on line 1498: stream_socket_enable_crypto(): Peer certificate CN=`*.kurumsaleposta.com' did not match expected CN=`mail.ytuhavk.org'
Olay özetle e-posta kaynaklı bir sorun gibi gözüküyor. Servis sağlayıcısına smtp ayarlarında değişiklik yapılıp yapılmadığını sorduğumda herhangi bir değişiklik yapılmadığını söylediler. Yaşadığım soruna da pek anlam verememiş olacakki detaylı bir hata kaydı açmamı söyledi.
Yeni bir üyeyi aktif ederken o üyeye otomatik hoşgeldiniz mesajı gidiyor yani bu durum da e-posta kaynaklı bir sorun.
Benzer sorun daha önce yaşanmışmıdır diye araştırma yaparken phpBB forumunda şu mesajlara rastladım :
https://www.phpbb.com/community/viewtop ... #p14953906
Daha önce böyle bir sorun yaşayan ve çözen oldu mu? Servis sağlayıcısına destek kaydı açıp sorunun ne olduğunu çözmeye çalışacağım tabi ama burdan yardımcı olabilecek var mıdır?