Birçok foruma baktım ama çözüm bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.
Hata:

SMTP Ayarları

Hata kaydının ikinci satırında yazan sizde de yazacak mı ? Yani sunucunuz PHP mail fonksiyonu kullanmanıza kısıtlama getirmiş mi?E-posta hatası
» EMAIL/PHP/mail()
/forum/posting.php
Errno 2: mail() has been disabled for security reasons at [ROOT]/includes/functions_messenger.php line 1799
Öncelikle cevap yazdığın için çok teşekkür ederim. Dedikleri uyguladım ama sonuç aynı bu seferde farklı bir sorun çıktı.copyas yazdı: 06.02.2019, 23:26 Gönderdiğiniz resimlerde hata kaydı içinde SMTP sunucu portu 587 gözükürken ikinci resimde 25 olarak ayarlandığı gözüküyor. Firmanızdan SMTP ayarlarını istediniz mi ?
587 yaparak da deneyiniz. Ayrıca SMTP için doğrulama metodu 'giriş' olarak ayarlanmış. Bunu Plain olarak da deneyin. ( Diğer doğrulama metodlarını da deneyebilirsiniz ) Yani ;Bu işlemleri yapınca sorunun devam edeceğini tahmin ediyorum. Biraz uğraştıracağım ama çözülüp çözülmediğini merak ediyorum / emin olmak istiyorum. Aynı sorunu ben de yaşamıştım 1 haftamı aldı çözmek.
- 587 - giriş
- 25 - plain
- 587 - plain
- vb. kombinasyonları uygulayın
Bütün bu kombinasyonlar işe yaramadı ise E-posta için SMTP sunucusu kullan: seçeneğini 'Hayır' olarak işaretleyin. Diğer seçeneklerin bi anlamı kalmayacaktır. Yukarda bulunan 'Genel ayarlar' kısmı içinde İletişim e-posta adresi: ne mail adresinizi yazın. Gmail vb de deneyebilirsiniz. Bunu yaptığınız da yine mail gitmiyorsa hata kaydını yeniden açın ve aşağıdakine benzer bir kayıt olup olmadığını kontrol ediniz :Hata kaydının ikinci satırında yazan sizde de yazacak mı ? Yani sunucunuz PHP mail fonksiyonu kullanmanıza kısıtlama getirmiş mi?E-posta hatası
» EMAIL/PHP/mail()
/forum/posting.php
Errno 2: mail() has been disabled for security reasons at [ROOT]/includes/functions_messenger.php line 1799
Bu şekilde de sorun devam ederse son çare olarak ki gördüğüm kadarıyla SSL kullanmıyorsunuz benim gibi, bağlantıda vermiş olduğum çözüm yöntemini deneyin : viewtopic.php?f=84&t=22300
Kabaca ilk 10 mesaj içindeki bağlantılara giriş yapıp okumanıza gerek yoktur. Onları o zaman neyin ne olduğunu anlamak için paylaşmıştım.
Son olarak sorununuzun çözümü hangi aşamada oldu ise geri bildirim yapınız.
Kod: Tümünü seç
E-posta hatası
» EMAIL/PHP/mail()
/adm/index.php
Errno 2: mail() has been disabled for security reasons at [ROOT]/includes/functions_messenger.php line 1912
Rica ederim. Ben de emin olmuş oldum SSL olmayınca SMTP sorunu yaşanıyor.Dominus yazdı: 07.02.2019, 00:41 Öncelikle cevap yazdığın için çok teşekkür ederim. Dedikleri uyguladım ama sonuç aynı bu seferde farklı bir sorun çıktı.
Bu hatayı alma ihtimalinizi de yazmıştım. Sunucunuz PHP mail fonksiyonuna kısıtlama getirmiş.Dominus yazdı: 07.02.2019, 00:41şeklinde hata veriyor.Kod: Tümünü seç
E-posta hatası » EMAIL/PHP/mail() /adm/index.php Errno 2: mail() has been disabled for security reasons at [ROOT]/includes/functions_messenger.php line 1912
Oradaki dosya içeriğini incelemedim ama dosya adından belli incelemeye gerek yok. Bu da son attığım bağlantıda yazıyordu. Değiştirmek yerine uğraştırmamak için değiştirilmiş halini doğrudan atmışlar sana. Anlamak istiyorsan da dosyada ne değişikliği yapıldığı şudur :Dominus yazdı: 07.02.2019, 00:47 Yabancı forumda da konu açmıştım orada biri dosya yolladı bana ve sorun çözüldü. Nasıl oldu anlamadım ama yolladığı dosyayı ftp yüklediğimde sorun halledildi. Dostum sana da çok teşekkür ederim. Dikkate alıp cevap yazdın.
https://www.phpbb.com/community/viewtop ... &t=2501651
copyas yazdı: 12.01.2019, 18:07 Sonunda hallettim sanırım.
includes/functions_messenger.php
dosyasında aşağıdaki kaynaktaki değişiklikleri yaptım :
İlk yaptığımda sistemsel farklı bir hata mesajı verdi. Daha sonra "SMTP için doğrulama metodu:" değiştirmeyi denedim. "Plain" idi ve "Giriş" olarak değiştirdim.Area51 phpBB yazdı: OPEN
includes/functions_messenger.php
FIND
$result = stream_socket_enable_crypto($this->socket, true, STREAM_CRYPTO_METHOD_TLS_CLIENT);
BEFIORE, ADD
$options = array();
$options['ssl'] = array('verify_peer' => false, 'verify_peer_name' => false, 'allow_self_signed' => true);
stream_context_set_option($this->socket, $options);
Test e-postası gönderdi! Başlık açarak da deneyip sonucu bildiririm.
Hocam şu siteden ücretsiz ssl aldım ama bir sıkıntı olur mu acaba? Ssl sertifikası da oldu yani ama şüphede kaldım.copyas yazdı: 07.02.2019, 02:15 SSL yoksa şu sorunla karşılaşma ihtimalin de olacaktır. Sen yaşamazsan bile forum kullanıcılarından illaki yaşayan olur.
viewtopic.php?f=84&t=21837
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir