Merhabalar, eklenti hatasını düzeltmek isterken bazı klosörleri sildim. Şimdi cpanel'den yeniden kurulum yapamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Aldığım hata:
! Seçilen sürümü 3.2.7 yüklemek seçilen konumu ile uyumlu değildir.
Gerekenler:
php-dom 1- (detected: OFF)
phpbb Kurulum Hatası
Re: phpbb Kurulum Hatası
Öncelikle cpanel'de installatron diye bir uygulama üzerinden phpBB kurulumu ya da onarımı hakkında bilgim yok.
"phpBB 3.2 Forum Kurulumu" başlığında anlatılan yöntem ile kurulum yapıyoruz.
Normal şartlarda silinen klasörleri tam paketten sunucuya yeniden yüklediğiniz zaman forum açılır. 3.2.7 sürüm tam paketi indirin ve hangi klasörleri sildiyseniz geri yükleyin. Hangi klasörlerin silindiğini hatırlamıyorsanız da sunucudaki klasörler ile tam paketten indirdiğiniz klasörleri karşılaştırıp, eksik olan klasörleri sunucuya yükleyebilirsiniz.
Örneğin mesajlara yüklü olan dosyalarınızı kaybetmek istemiyorsanız sunucudaki
Yukardaki klasörlerden herhangi biri eksik mi?
Siz yine de sunucuda olan dosyaların yedeklerini alarak işlem yapın.
"phpBB 3.2 Forum Kurulumu" başlığında anlatılan yöntem ile kurulum yapıyoruz.
Normal şartlarda silinen klasörleri tam paketten sunucuya yeniden yüklediğiniz zaman forum açılır. 3.2.7 sürüm tam paketi indirin ve hangi klasörleri sildiyseniz geri yükleyin. Hangi klasörlerin silindiğini hatırlamıyorsanız da sunucudaki klasörler ile tam paketten indirdiğiniz klasörleri karşılaştırıp, eksik olan klasörleri sunucuya yükleyebilirsiniz.
/files
klasöründe mesajlara ekli olan resim, pdf vb dosyalar/images
klasöründe avatarlar, forum resimleri gibi resim dosyaları bulunur/store
klasöründe YKP'den alınan yedekler/ext
klasöründe eklentiler/styles
klasöründe de stilleriniz bulunur.Örneğin mesajlara yüklü olan dosyalarınızı kaybetmek istemiyorsanız sunucudaki
/files
klasörü olduğu gibi kalmalıdır. Buna dokunmayın. Tam paket içerisindeki /files
klasörü ile işiniz yoktur.Yukardaki klasörlerden herhangi biri eksik mi?
Siz yine de sunucuda olan dosyaların yedeklerini alarak işlem yapın.
phpBB 3.2 Forum Kurulumu videosundaki işlemlerle devam ediyorum ancak site kurulumuna geldiğimizde install sekmesine tıklayınca Introduction sekmesinde kalıyor Set installation data sekmesine geçmiyor. Bu arada video kurulumunda dikkat ettim de benim site klosörleri tamamen boştu phpbb_html klosörü açarak devam ettim. Yardımlarınızı bekliyorum.
phpbb_html değil
Sıfırdan bir forum kurulumu mu yapıyorsunuz ? İlk mesajınızdaki sorunuz da sıfırdan kurulum için miydi?
public_html
klasörü olması lazım. Bu klasörü kendinizin açmanıza gerek yok idi, sunucuda hazır bir şekilde olması gerekiyordu. Farklı isimlerle de olabilir tabi. www
veya httpdocs
vb. Bu isimlerde bir klasör yok ise hosting firmanıza ulaşın.Sıfırdan bir forum kurulumu mu yapıyorsunuz ? İlk mesajınızdaki sorunuz da sıfırdan kurulum için miydi?
mchat eklentisi yükledim sonra forum sayfası hata verdi filezilla ile yüklediğim mchat dosyasını silmek istedim herşey sıfırlandı tekrar kurulum yapmka için uğraşıyorum şu anda forum dosyalarında sadece public_html ve tmp klasörleri var başka klasör gözükmüyor
viewtopic.php?f=60&t=21769
Eğer bir eklentiyi kaldırmak istiyorsanız yukardaki bağlantının sonunda yazılanları yapmanız gerekliydi. Eklentiyi önce veritabanından kaldırmanız daha sonra dosyaları silmeniz gerekiyordu.
public_html içeriğinde phpBB nin dosyaları yok mu ?
Eğer bir eklentiyi kaldırmak istiyorsanız yukardaki bağlantının sonunda yazılanları yapmanız gerekliydi. Eklentiyi önce veritabanından kaldırmanız daha sonra dosyaları silmeniz gerekiyordu.
public_html içeriğinde phpBB nin dosyaları yok mu ?
Yardımınız için teşekkür ederim. Cpanel hesabımı sıfırlayarak sitemi yeniden kurabildim.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir