phpbb Kurulum Hatası

phpBB 3.2.x sürümlerinin çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen Eklentiler ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Kilitli
skgl48
Kayıtlı Kullanıcı

phpbb Kurulum Hatası

Mesaj gönderen skgl48 »

Merhabalar, eklenti hatasını düzeltmek isterken bazı klosörleri sildim. Şimdi cpanel'den yeniden kurulum yapamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Aldığım hata:

! Seçilen sürümü 3.2.7 yüklemek seçilen konumu ile uyumlu değildir.

Gerekenler:
php-dom 1- (detected: OFF)
copyas
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi

Re: phpbb Kurulum Hatası

Mesaj gönderen copyas »

Öncelikle cpanel'de installatron diye bir uygulama üzerinden phpBB kurulumu ya da onarımı hakkında bilgim yok.
"phpBB 3.2 Forum Kurulumu" başlığında anlatılan yöntem ile kurulum yapıyoruz.

Normal şartlarda silinen klasörleri tam paketten sunucuya yeniden yüklediğiniz zaman forum açılır. 3.2.7 sürüm tam paketi indirin ve hangi klasörleri sildiyseniz geri yükleyin. Hangi klasörlerin silindiğini hatırlamıyorsanız da sunucudaki klasörler ile tam paketten indirdiğiniz klasörleri karşılaştırıp, eksik olan klasörleri sunucuya yükleyebilirsiniz.

/files klasöründe mesajlara ekli olan resim, pdf vb dosyalar
/images klasöründe avatarlar, forum resimleri gibi resim dosyaları bulunur
/store klasöründe YKP'den alınan yedekler
/ext klasöründe eklentiler
/styles klasöründe de stilleriniz bulunur.

Örneğin mesajlara yüklü olan dosyalarınızı kaybetmek istemiyorsanız sunucudaki /files klasörü olduğu gibi kalmalıdır. Buna dokunmayın. Tam paket içerisindeki /files klasörü ile işiniz yoktur.

Yukardaki klasörlerden herhangi biri eksik mi?

Siz yine de sunucuda olan dosyaların yedeklerini alarak işlem yapın.
skgl48
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen skgl48 »

phpBB 3.2 Forum Kurulumu videosundaki işlemlerle devam ediyorum ancak site kurulumuna geldiğimizde install sekmesine tıklayınca Introduction sekmesinde kalıyor Set installation data sekmesine geçmiyor. Bu arada video kurulumunda dikkat ettim de benim site klosörleri tamamen boştu phpbb_html klosörü açarak devam ettim. Yardımlarınızı bekliyorum.
copyas

Mesaj gönderen copyas »

phpbb_html değil public_html klasörü olması lazım. Bu klasörü kendinizin açmanıza gerek yok idi, sunucuda hazır bir şekilde olması gerekiyordu. Farklı isimlerle de olabilir tabi. www veya httpdocs vb. Bu isimlerde bir klasör yok ise hosting firmanıza ulaşın.

Sıfırdan bir forum kurulumu mu yapıyorsunuz ? İlk mesajınızdaki sorunuz da sıfırdan kurulum için miydi?
skgl48
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen skgl48 »

mchat eklentisi yükledim sonra forum sayfası hata verdi filezilla ile yüklediğim mchat dosyasını silmek istedim herşey sıfırlandı tekrar kurulum yapmka için uğraşıyorum şu anda forum dosyalarında sadece public_html ve tmp klasörleri var başka klasör gözükmüyor
copyas

Mesaj gönderen copyas »

viewtopic.php?f=60&t=21769

Eğer bir eklentiyi kaldırmak istiyorsanız yukardaki bağlantının sonunda yazılanları yapmanız gerekliydi. Eklentiyi önce veritabanından kaldırmanız daha sonra dosyaları silmeniz gerekiyordu.

public_html içeriğinde phpBB nin dosyaları yok mu ?
skgl48
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen skgl48 »

Yardımınız için teşekkür ederim. Cpanel hesabımı sıfırlayarak sitemi yeniden kurabildim.
Kilitli

“3.2.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir