Öncelikle herkese teşekkürler...
Benim sorunum aslında SSL yönlendirmeleri değildi. Ek bilgi olarak vermiştim. Konu SSL 'e kayar gibi oldu. Ben sadece forum içi linklerin
website.com/forum/viewtopic.php?...
şeklinde değil de
forum.website.com/viewtopic.php?...
şeklinde gözükmesini istemiştim fakat gözden kaçırdığım (
o an aklıma gelmeyen ) nokta şu oldu :
Yukardaki örnekten de görüldüğü üzere forum içi linklerde zaten ana url adresi yazmıyor. Mesaj altyapısındaki eski url 'ler de yönlendirme ile çözüme kavuşuyor zaten.
Daha önceki mesajımda belirttiğim notepad++ ile linkleri güncelleme yöntemi de bir çözümdür tabi ama dikkatli olmak gerekiyor. Veritabanında değişiklik yapıyoruz sonuçta. Bozulmaya yol açar mı emin değilim. Farklı bir domainde yaptığım denemelerde sonuç başarılı oldu. Bu yöntemde tek tek uğraşmıyoruz tabi, url belirleyip "replace all" ile yazdığınız url tamamen belirlediğiniz url 'ye dönüşüyor.
Link değiştirme açısından konuyu daha fazla uzatmadan
tavsiyemiz yönlendirme şeklindedir. Bilgisi olanlar zaten kendi çözüm metodunu belirleyecektir.
Bu tarz bir işlem yapacaklar için bütün bilgilerin bir arada bulunduğu güzel bir kaynak oldu.
awr yazdı: 25.11.2019, 17:06
Yukarıdaki işlemi yaptıktan sonra YKP üzerinden aşağıdaki gibi düzenleme yapmanız gerekebilir. Bu düzenlemeyi yaparsanız (forum.website.com şeklinde) sorunsuz erişim sağlarsınız, diğer türlü bazı linkler (website.com/forum) eski şekliyle görüntülenebilir!
Yönlendirme veya url değiştirme olmadan sadece sunucu url ayarlarını zorla seçeneği ile olmuyor.
Resimdeki ayarlara gelince :
Bir önceki mesajımda belirttiğim
Transferring Your Board to a New Host or Domain makalesinde yeni bir host ya da domaine transfer yapacaklar için
Sunucu URL ayarlarını zorla: seçeneğinin
yedek almadan önce "Hayır" olarak kaydedilmesi gerektiği belirtiliyor. Özellikle farklı bir domain transferinde hata olasılığı olabilir. Kurulum tamamlandıktan sonra zorlama işlemi yapılabilir. Bende port 80 çalışmadı.
https için portu hosting firmanızdan öğrenebilirsiniz.
Son olarak script yolu ana dizine kurulum yapacaklar için
/
diye biliyorum. @ESQARE söyler doğrusunu. Boş olarak da çalışır belki. Hata alırsanız değiştirirsiniz. Ana dizin içerisinde
/forum
gibi bir dizine kurulum için de uyarıda örneklenmiş zaten bu şekilde olmalıdır.