türkçe karakter sorunu
türkçe karakter sorunu
benim sorunum aslında biraz farklı... türkç karakter test etmek için yeni açtıgım katagorideki forumlardan birinde türkçe karakter isimli konu açtım ve msj olarakda bütün türkçe karakterleri içeren mesaj yazdım bana verdiği hata ise bu oldu
Could not insert new word matches
DEBUG MODE
INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 13, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('þþþýýýýiiiöööooo', 'ççççýýüüüuuu')
Line : 251
File : functions_search.php
ve msjı göndermedi sonra ismi türkçe karakter testi olan ve türkçe test msjı içeren bi konu gönderdim direk kabul etti.. cvp olarakda yine bütün türkçe karakterleri bir dha postaladım bu sefer yine aynı hatayı verdi ancak msjı düzgün bir şek,ilde yolladı ve türkçe karakter problemi ortadan kalkmış oldu.. bu şekilde çözümledim bunu ancak forum anasafasında açtıgım katagorilerde forumlarda ve forum açıklamalarında türkçe karakter kullanamıyorum birisi yardım edebilirmi?
Could not insert new word matches
DEBUG MODE
INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 13, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('þþþýýýýiiiöööooo', 'ççççýýüüüuuu')
Line : 251
File : functions_search.php
ve msjı göndermedi sonra ismi türkçe karakter testi olan ve türkçe test msjı içeren bi konu gönderdim direk kabul etti.. cvp olarakda yine bütün türkçe karakterleri bir dha postaladım bu sefer yine aynı hatayı verdi ancak msjı düzgün bir şek,ilde yolladı ve türkçe karakter problemi ortadan kalkmış oldu.. bu şekilde çözümledim bunu ancak forum anasafasında açtıgım katagorilerde forumlarda ve forum açıklamalarında türkçe karakter kullanamıyorum birisi yardım edebilirmi?
artık hiç bir şekilde kabul etmiyor türkçe karakterleri..
lang main dosyasında bu değişiklik yapılmıştır (charset yazmıyordu)
NEFRİT yazdı:O zaman farklı bişey deneyelim şimdi FTP den forumun içine gir sonrada languages klaösrü içne giriş yap oradaki lang_turkish klasörünü bul ona gir sonr onun içinde ise lang_mail.php yi bul o dosyayı açıp içindeki
Kod: Tümünü seç
$lang['ENCODING'] = 'charset=iso-8859-9';
lang main dosyasında bu değişiklik yapılmıştır (charset yazmıyordu)
En son firar tarafından 05.05.2006, 21:34 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Sorunda görünüyor ki MySQL4 sürümünü kullanıyorsunuz ve MySQL4'te Türkçe karakter hataları vermesi en büyük sorundur.Bunu şu şekilde çözebilirsiniz.
phpMyAdmine girip MySQL Bağlantı karşılaştırmasını UTF 8 olarak yapın.Ve diğer tabloların charset değerlerini latin5_turkish_ci olarak belirleyin.Eğer sorun düzelmezse bu tabloların charset değeri varsayılan olarak latin1_swedish_ci olarak kalsın.
phpMyAdmine girip MySQL Bağlantı karşılaştırmasını UTF 8 olarak yapın.Ve diğer tabloların charset değerlerini latin5_turkish_ci olarak belirleyin.Eğer sorun düzelmezse bu tabloların charset değeri varsayılan olarak latin1_swedish_ci olarak kalsın.

phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi
Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
sanırım
sanırım sizin türkçe karakter sorununuz değilde daha farklı bir sorununuz var.
Bunu bi deneyin olma olasılığı yüksek
http://www.phpbbturkey.com/viewtopic.ph ... ight=#5283
Bunu bi deneyin olma olasılığı yüksek

http://www.phpbbturkey.com/viewtopic.ph ... ight=#5283
Özellerden kullanıcılara reklam yaptığım için sayın yöneticim beni uzaklaştırdı.
çok teşekkürler bunları uyguladım ancak yine probleme çözüm olmadı sadece artık ? olarak yolluyabiliyorum karakterleri çözüm hakkında başka bir fikriniz varmı acaba?ESQARE yazdı:Sorunda görünüyor ki MySQL4 sürümünü kullanıyorsunuz ve MySQL4'te Türkçe karakter hataları vermesi en büyük sorundur.Bunu şu şekilde çözebilirsiniz.
Hımm
Çok ilginç doğrusu, site adresini verebilirmisin.
(Ayrıca tüm bunların hiç biri olmuyor ise senin kullandığın server dan dolayı çıkıyordur bu sorunlar)
(Ayrıca tüm bunların hiç biri olmuyor ise senin kullandığın server dan dolayı çıkıyordur bu sorunlar)
Özellerden kullanıcılara reklam yaptığım için sayın yöneticim beni uzaklaştırdı.
arkadaşlar sorunu buldum daha doğrusu çözümünü buldum sorun hakkında fikrim yok
msj gönderirken yazı yazmadan önce sağ tuş yapıp dil seçimini unicode a çevirirsem ve msjı yollarsam msj gidiyor ancak bozuk gidiyor çünkü ben msjı izlediğim sayfaya girince yine dil kodlamam türkçe (ıso) ya dönüyor bunu ise tekrar unicode (utf-8) a çevirdiğimde problem ortadan kalkıyor bunun otomatik seçilmesini nasıl ayarlarım?
ama bu seferde çeviri ile gelen yerlerde problem oluyor unicode ö leri göstermesine rağmen moderatör yazısındaki ö çıkmıyor...
msj gönderirken yazı yazmadan önce sağ tuş yapıp dil seçimini unicode a çevirirsem ve msjı yollarsam msj gidiyor ancak bozuk gidiyor çünkü ben msjı izlediğim sayfaya girince yine dil kodlamam türkçe (ıso) ya dönüyor bunu ise tekrar unicode (utf-8) a çevirdiğimde problem ortadan kalkıyor bunun otomatik seçilmesini nasıl ayarlarım?
ama bu seferde çeviri ile gelen yerlerde problem oluyor unicode ö leri göstermesine rağmen moderatör yazısındaki ö çıkmıyor...
phpMyAdmin'de MySQL bağlantı karşılaştırması kısmından yapacaksınız.phpMyAdmin'e girişte sağ kısımda MySQL bağlantı karşılaştırması yazar oradan UTF-8 Türkçe yi seçin.

phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi
Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
hiç bir şekilde başaramadım ve hostumdan yardım istedim onlarda başaramadılar aynı srverda bir çok phpbb kurulumu yapmışlar ve problemsiz ama bende problem var.. dolayısıyla bende ücretimi geri talep ettim sanırım göndericekler... bende deneme yapmak amaçlı bedeva host veren bi siteye üye oldum (cpanel vs gibi eklentiler yok ancak kendi db mi ftp mi vs fln gibi özelliklere ulaşabiliyorum yani alanın yönetimi tamamen bana ait..) ancak ordada sorunu çözemedim bana msnden yardımcı olabilicek bi arkadaşdan pm bekliyorum msn adresini...
çok sağolun...
çok sağolun...
Bu sorunu çözmenin 1 yolu var ingilizce yüklemek! 

Sizide Portal Ve Forum Beklerim:
Ana Site:http://turkonline.tr.funpic.de
NOT:Sayfada Forumlar Olusturuldu!
Ana Site:http://turkonline.tr.funpic.de
NOT:Sayfada Forumlar Olusturuldu!
- ArmageddoN
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
EAQARE benimde bu sorunum forumum kendi hostumda önceden apache_2.0.44, php-4.3.1 ve MySQL-3.23.57 sürümlerini kullanırken hiç bir sorunum yoktu forumumda fakat Apache'yi 2.0.58 ve PHP'yi 5.1.2 sürümlerine yükselttim türkçe karakter sorunum oldu.ESQARE yazdı:phpMyAdmin'de MySQL bağlantı karşılaştırması kısmından yapacaksınız.phpMyAdmin'e girişte sağ kısımda MySQL bağlantı karşılaştırması yazar oradan UTF-8 Türkçe yi seçin.
Ama laptopumda Bu yeni sürümler artı MySQL-4.1.19 var böyle bir sorunum yok. Server bilgisayarıma da MySQL yükseltmesi yaptımama hala giderebilmiş değilim bu sorunumu. Yukarda yazdığın herşeyi uyguladım. İşletim sistemlerim aynı iki bilgisayarda da Win2K3 var. Yardım pls.
Kaybedeceklerin, kazanacaklarından fazla ise; neden kazanasın ki?
Univers@L Mu Online
Univers@L Mu Online
- ArmageddoN
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Ben sorunumu hallettim. Forumları karıştırırken bulmuştum bir yerde fikir bana ait değil ama işe yaradıtesttt yazdı:ingilizcede yaptim ayni sorunla karsilasdim yineNeo yazdı:Bu sorunu çözmenin 1 yolu var ingilizce yüklemek!
Yapmanız gereken Apache web server'ında conf dosyasının içinde şu kodu eklemek
Kod: Tümünü seç
AddDefaultCharset ISO-8859-9
Alıntıdır ama sahibini unuttum. sry

Kaybedeceklerin, kazanacaklarından fazla ise; neden kazanasın ki?
Univers@L Mu Online
Univers@L Mu Online
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir