phpBB3 Beta 5 Sürümünden phpBB3 RC1 sürümüne güncelleme

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

phpBB3 Beta 5 Sürümünden phpBB3 RC1 sürümüne güncelleme

Mesaj gönderen Dn_35 »

Uyarı:
phpBB3 Beta sürümlerinden RC1 sürümüne güncelleme yapacak olanlarda tüm riskler kendilerine aittir. Çünkü Beta sürümlerinden RC1 ve üzeri sürümlere güncelleme için tam destek verilmeyecektir. Güncelleme sonrasında sitede bozulmalar, veri kayıpları v.b. şeyler meydana gelirse hiç kimse sorumlu değildir.

Lütfen bu uyarıyı dikkate alarak güncelleme yapın. Eğer riske girmek istemiyorsanız Beta sürümünü silip RC1 paketini yeniden kurun.
1 - Tüm Beta Sürümlerinden RC1 sürümüne geçiş desteği phpbb.com tarafından kaldırılmıştır. Çok arkadaşımız özelden bana yazarak yardım talep etmişlerdir Aşağıda anlattığım yöntem ile localde kurulu olan Beta 5 sürümünü RC1 sürümüne sorunsuz yükselttim, bu yöntemi uygularken oluşabilecek her türlü olumsuzluklar için kimse sorumlu tutulamaz. Sorumluluk tamamen size aittir.

Bilgi:En stabil olanı temizbir RC1 sürümü kurup verilerinizi aktarmanızdır.

2 - phpBB3 Beta 5 sürümünden RC1 versiyonuna geçiş için öncelikle kurulu olan Beta5 forumumuzun tüm yedeklerini alıyoruz.

3 - phpBB RC 1 sürümüyle veritabanına yeni tablolar eklenmiş ve tema sistemi yenilenmiştir bunun için veritabanimızı RC1 sürümüne göre güncellememiz gerekmektedir.

Bunun için eklentilere eklediğim rc1.sql.gz dosyasını phpMyadminden içeri aktar seçeneğinden yüklüyoruz. (bigdump.php ilede dump edebiliriz.)

4 - phpBB3 RC 1 dosyalarını (config.php hariç) rootta eski dosyalarımızın üstüne FTP ile yüklüyoruz. cache/ klasörünün içindekileri (.htaccess ve index.html hariç) siliyoruz.

5 - Forumumuza admin girişi yapıp tarayacımızdan http://www.domainadımız.com/install/database_update.php yazarak database_update.php dosyasını çalıştırıyoruz ve veritabanımızı RC1 sürümüne güncelliyoruz. Güncelleme tamamladı diye yazdımı veri tabanımız phpBB3 RC1 sürümüne güncellenmiştir.

6 - FTP den girip install klasörünün adını değiştiriyoruz. subSilver teması artık subsilver 2 olduğundan styles kalsörünün içinde eski subSilver klasörünü siliyoruz.

Hepsi bu kadar yeni phpBB3 RC1 versiyon forumunuzu güle güle kullanın.

Not: Bu makale hiç bir yerde link ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Emeğe saygı, kendinize olan saygınızı gösterir.
Dosya ekleri
rc1.sql.gz
phpBB3 Beta5 db güncellemesi
(18.75 KiB) 404 kere indirildi
En son Dn_35 tarafından 28.05.2007, 12:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 5 kere düzenlendi.
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
dreamman
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen dreamman »

dediklerinizi aynen yaptım ama "Could not get style data" hatası veriyor nedendir acaba? cevapalrınız için teşekkürler. http://www.paylasimruhu.com/forum/
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

ftp den erişip cache klasörünün içine boşaltın (.htacces ve index.html hariç)

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Uyarı:

phpBB3 Beta sürümlerinden RC1 sürümüne güncelleme yapacak olanlarda tüm riskler kendilerine aittir. Çünkü Beta sürümlerinden RC1 ve üzeri sürümlere güncelleme için tam destek verilmeyecektir. Güncelleme sonrasında sitede bozulmalar, veri kayıpları v.b. şeyler meydana gelirse hiç kimse sorumlu değildir.

Lütfen bu uyarıyı dikkate alarak güncelleme yapın. Eğer riske girmek istemiyorsanız Beta sürümünü silip RC1 paketini yeniden kurun.

Not: İlk mesaja uyarı ekledim.
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
dreamman
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

ilginiz için tşk ederim.
Kullanıcı avatarı
akansu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen akansu »

En sağlamı tüm veriyi phpmyaminden yedekledikten sonra bu işe kalkışmak galiba..

Bir sorun olursa siteyi başka bir hosta taşıyormuşuz gibi sıfırdan kurmak gerekebilir.
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

akansu yazdı:En sağlamı tüm veriyi phpmyaminden yedekledikten sonra bu işe kalkışmak galiba..

Bir sorun olursa siteyi başka bir hosta taşıyormuşuz gibi sıfırdan kurmak gerekebilir.
Benim localde kurduğum phpBB3 güncel CVS lere göre son CVS idi ondan geçişte problem yaşamamıştım, Normal Beta 5 i kurup güncelleme yaptım ve "could not get style data" hatasının Beta 5 de subSilver2 ve prosSilver temaları olmadığından bu hatayı verdiğini gördüm ve RC1 sürümünde veritabanına yeni tablolar eklenmiş. Başlıkta nasıl yapılacağını açıkladım.

dreamman
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

teşekkürler. sorunum çözüldü.
Kullanıcı avatarı
akansu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen akansu »

Bu yazı için çok teşşekürler..

Bende nihayet birkaç ufak tefek sorunlar dışında RC1'e geçebildim..

Sorunlardan birkaçı (çoğunu hallettim)

*Bilgisayardan yüklenmiş avatarları göstemedi(bunu çözemedim hala)

* ..vs gibi boyut bbcodelerini tanımadı..(Yeni versiyonda bunlar "{SIZE}% " olarak ayarlanmış. vs .. gibi. Bunun için yönetim panelinden en yükek yazı boyutunu örn: 36 gibi düşük rakamlardan 1000 gibi yükseklere çekmelisiniz.

*Dil dosyalarını baştan göndermediğim için viewtopic de includes den gelen hatalar verdi ( bunlar sayfanın en üstünde [PhpDebug] la başlayan hata uyarı cümleleri.Bunun için RC1 uyumu dil dosyalarını göndermeyi unutmayın.

*Yükseltme yamama rağmen yönetim panelinde halen yükseltme yapılmadığı yazıyordu. Bunun için "Phpmyadmin.."vs de

Kod: Tümünü seç

UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = '3.0.RC1' WHERE CONVERT( `phpbb_config`.`config_name` USING utf8 ) = 'version';
Sorgusunu çalıştırıyoruz.

Şimdilik bukadar..

Bu yazıyı hazırlayana tekrardan teşekkür ediyorum.
ajan83
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen ajan83 »

o halde mevcut sorunları beraberce çözmeye çalışalım..

herkes bu dönüşümden sonra neler ile karşılaşıyo yazsın..

ESQARE yazdı:Uyarı:

Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

Beta sürümlerinden RC1 sürümüne geçiş destegi phpbb.com tarafından kaldırılmıştır.

Yanlızca Beta5 kullanan arkadaşlara yardımcı olabilmek için bu makale hazırlanmıştır.

maestro
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen maestro »

phpbb betadan RC1'e geçişler için yardım neden kaldırıldı sonuçta burası yardım sitesi diğer sürümler için geçişlerde özelden mesaj atılmıyormu size bence bu kararı tekrar düşünmelisiniz.Çünkü yardıma ihtiyacı olan biçok arkadaşımız var.Buna bende dahilim.Aslında ince bir anlatımla gayet kolay bi şekilde bu sorunun üstesinden gelinebilir.Resimli olarak da anlatılabilir...Birsürü arkadaşımız bu konu hakkında yardım bulamıyor. Buradan site yöneticilerini tekrar bu konuyu düşünmeleri gibi bi öneri veriyorum.
Lütfen biz emeğe saygı gösteriyoruz.Sizden sadece istediğimiz yardım..
Ya Delisindir Müzik Yaparsın Yada Delirirsin Müzik Yaparsın
http://www.maestroband.net
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

Biz phpBB Türkçe Destek sitesiyiz ve phpbb.com'un uygulamaları paralelinde hizmet vermekteyiz.

Beta Sürümlerine desteği phpbb.com kaldırmıştır bizde uymak zorundayız. Hatta bizim burada Beta5 kullanan arkadaşlar için hazırladığımız bu makale bile phpbb.com sitesinde yoktur.

Başlıkta anlattıklarımızı uygularsan sorunsuz RC1 sürümüne geçersin.

adige
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: phpBB3 Beta 5 Sürümünden phpBB3 RC1 sürümüne güncelleme

Mesaj gönderen adige »

nasıl verileri ona aktaracağız?
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: phpBB3 Beta 5 Sürümünden phpBB3 RC1 sürümüne güncelleme

Mesaj gönderen Dn_35 »

adige yazdı:
nasıl verileri ona aktaracağız?
:arrow: phpBB 2.0.x sürümlerinden phpBB 3.0'a geçiş

Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 3 misafir