phpbb konusunda yeniyim
Yönetim panelinden herhangi bir ayar yaparak veya herhangi bi mod yukleyerek guvenliği arttırabilirmiyim??

arkadaşa katılıyorum bende için önlem almam lazımaretha yazdı:valla herkez bahsediyor hacklendim vs diye bizimde basımıza gelmeden ne gibi onlemler alabiliriz
herhangi bi ayar veya ozel mod varmıdır bunun icin.. teşekkürler..
hocam mesela hangi dosyalar açıktır ve açıkları nasıl öğrenebilirim yani konuyu biraz aç hocamReplaX11 yazdı:1:başlığı küçült
2:hacklemek isteyen her türlü siteni hackleyebilir fakat ilk önce sitendeki açıkları kapamaya bak mesela sitende dosyalarıng erekli cmod ayarlarındaki açık ları ayarla chmod ayarları da bir açık sayılır ki hacklemek için onları ayarla bilip bilmediğin şeyleri yükleme bir sorun olmaz
açığı olan dosyaların isimleri ne. ben bunu anlamadımmavideniz yazdı:phpbb 3.0.1 in bilinen herhangi bir açığı yoktur. Hacklenme sebebiniz hosting kökenlidir.
Hostinglerin büyük bir bölümünde dizinler arası geçiş var. Herhangi bir siteden sitenize erişip config.php bilgileriyle forumunuzun sql sini kopyalayabilirler, silebilirler, kod atabilirler, hacklenmeniz kaçınılmazdır.
bütün düsyalarınız chmod 777 olsa bile dizinler arası geçiş yoksa hacklenmeniz mümkün değildir.
host ne kadar kötü olursa olsun kendimiz önlem alırsak gene hacklenirmiyiz? Rootluk karnel değilse hacklenmezsiniz. config.php yi kriptolayabilirsiniz okunmaz hale getirebilirsiniz,edebilirsiniz. Bütün dosyalarınızın chmod ayarlarını klasörler 0755 dosyalar 0644 olarak ayarlayabilirsiniz. Biraz üst düzey bigiler gerektirir.
ben phpbb 3.0.1 in bilinen açığı yok diyorum. Sen hala daha açığı olan dosyalarınisimleri ne diyorsun.kaya_m44233 yazdı:açığı olan dosyaların isimleri ne. ben bunu anlamadımmavideniz yazdı:phpbb 3.0.1 in bilinen herhangi bir açığı yoktur. Hacklenme sebebiniz hosting kökenlidir.
Hostinglerin büyük bir bölümünde dizinler arası geçiş var. Herhangi bir siteden sitenize erişip config.php bilgileriyle forumunuzun sql sini kopyalayabilirler, silebilirler, kod atabilirler, hacklenmeniz kaçınılmazdır.
bütün düsyalarınız chmod 777 olsa bile dizinler arası geçiş yoksa hacklenmeniz mümkün değildir.
host ne kadar kötü olursa olsun kendimiz önlem alırsak gene hacklenirmiyiz? Rootluk karnel değilse hacklenmezsiniz. config.php yi kriptolayabilirsiniz okunmaz hale getirebilirsiniz,edebilirsiniz. Bütün dosyalarınızın chmod ayarlarını klasörler 0755 dosyalar 0644 olarak ayarlayabilirsiniz. Biraz üst düzey bigiler gerektirir.
Her Sistemin Açığı Vardır. kardeşmavideniz yazdı:ben phpbb 3.0.1 in bilinen açığı yok diyorum. Sen hala daha açığı olan dosyalarınisimleri ne diyorsun.kaya_m44233 yazdı:açığı olan dosyaların isimleri ne. ben bunu anlamadımmavideniz yazdı:phpbb 3.0.1 in bilinen herhangi bir açığı yoktur. Hacklenme sebebiniz hosting kökenlidir.
Açık yok kardeşim. Birdahakine ingilizce yazacam. Belki daha iyi anlaşılır.
Açık hostinginizde buraya değil hostinginin adminine yaz. Açıklarımı kapat falan yaz kapatır belki
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Google [Bot] ve 3 misafir