Öncelikle ilginiz için teşekkürler.VSaBaH yazdı:RastaN yazdı:
Bu arada birde phpBB3 e geçelim dedim. 2.22 den dönüşüm yaptım. Ancak şimdi 3'e yönetici girişi yapamıyorum. Ne eski yönetici şifresini nede yeni yönetici adını ve şifresini kabul etmiyor.
Merhaba,
Aynı sorun benimde başıma gelmişti. Yani zamanında şifreleme ile alakalı bir MOD yüklediğimiz için bu sorunu yaşadığımızı sanıyorum. Ben bu sorunu aşamadım yani şöyle bi şekilde admin girişi yapmanızı sağlayabilirim ama diğer tüm üyelerinizin şifrelerini tekrar sıfırlamaları gerekecektir.
Yeni üyelerde kesinlikle hiçbir sorun yaşanmayacak ama eski üyeler bir sıfırlama işleminden sonra eskisi gibi foruma rahatlıkla girebileceklerdir...
Ben zamanında araştırmış ama çözümünü bulamamıştım. Eğer siz bir çözümünü bulursanız paylaşmanızı rica edeceğim...
Şimdilik sadece sizin giriş yapmanızı sağlayabilirim. Sonra forumu kullanıcılara açar ve sıfırlama göndermelerini sağlayabilirsiniz...
Dediğim gibi yapıp forumu bu haliyle açmak istiyor musunuz?

Şifreleme ile ilgili yüklediğim iki tane mod vardı.
Spambotlar için, 3+2 = kaç eder gibi bir soru çıkartan ve kayıtta gözüken bir mod.
İkincisi yine spamlara karşı doğrulama grafik harf grupları üreten mod.
Ancak bunların şifrelemeye etki edeceklerini pek düşünmüyorum. Daha doğrusu şifrelemeyi karmaşıklaştıran bir mod bildiğim kadarı ile yüklenmedi. ( MD5 v.s gibi ) Ama yinede yüklediğimiz diğer modların içinde buna neden olan bir mod belki olabilir.
Forumdan arattığımda bulamamıştım ama sonradan google üzerinden arattığımda şu konuyu buldum.
viewtopic.php?t=12339
Konu; phpBB^de md5 şifrelerinin database üzerinden bulunup, değiştirilmesi hakkında. Aslında mantıklı gibi ama ( önce altın bulmuş gibi oldum!

Dolayısı ile oradan edit imkanı da olmuyor. ( Belkide ben beceremedim.

Sonrasında user_pasword'u dışarı almak ve değiştirip tekrar atmak aklıma geldi ve bunu denedim. En iyi şekilde excell formatında alabildim. Değişimi de yaptım ( MD5 ile şifre üretip burada ki ile değiştirdim! )
Tam hah tamam dediğim bir anda, geri gönderdiğim dosyayı database de yerine yerleştirmekte bir sorun çıktı. Birinci satırda hata var mesajı aldım. Yine olmadı.

Şimdi aklıma gelenleri söyleyeyim.
Eğer moddan dolayı hata veriyorsa ve zaten birçok mod yeni forumla geliyor ve eskiler de dönüştürülmüyorsa; Yeni bir 2.22 kursak ve database i atıp 3'ü kurup dönüşüm yapsak olur mu?

Bu arada normalde eski hostta 21 MB olan database in yeni servere atıldıktan sonra 8 MB a inmesi ve mysqlden yedek alındığında 3-4 mb civarında olması normalmidir? ( Eski yerinde database e ben hakim değildim ve sql sorguları yapılmıyordu haliyle. Sql den yedek alındığında da forumdan alınan 'tam yedek' teki gibi tablolar alınmıyor herhalde! Neden bu mudur? )
Şimdi yapılabilecekler;
- 2.22 yi düz kurup (modsuz ) dönüşümü birde öyle denemek.
- sql tablolarını ya dışarı alıp değiştirip göndermenin sağlıklı bir yolunu bulmak yada yerinde değiştirmenin yolunu öğrenmek.
- Eski forumu kapatmadan dönüşüm yapmak. Ve eğer düşündüğüm olursa yeni forumda dönüşüm sonunda açık kalacak ve yönetici şifresini maille belki o zaman isteyebiliriz.( Çünkü kapalı olduğunda yeni forumda kapalı oluyor ve dolayısı ile yönetici şifresini mail adresine isteyemiyoruz. Ama yönetim paneline de giremiyoruz! )
Veya önereceğiniz başka bir yol!??
Sadece admin şifresini düzeltip forumu açtıktan sonra kullanıcılara mail gönderip şifrelerini değiştirtmekte bir yöntem ve uygulanabilir. Ve elbette bunu yapmanın bir yolunu mümkün olduğunca açıklamalı anlatırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

Selamlar.
Not: Uzun oldu, kusura bakılmasın. Ancak ben dahil bir sürü kişi bu forumu kullanmayı bu siteden öğreniyor. ( gerçekten buradan çok şey öğrendim ve her konuda yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkürler ) Ve takıldıkları konularda bir şey aratırken çok zorlanıyorlar. Ben de arayanlara bir faydası olsun diye -bir aceminin ağzından- konuyu açmaya çalıştım. Umarım faydalı olur!