SQL temizliğinden sonra şablon yenileme hatası.

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
ramco29
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

SQL temizliğinden sonra şablon yenileme hatası.

Mesaj gönderen ramco29 »

Clean SQL ile sitemi saf sürümüne dönderdim. Kullanmadığım modları kaldırdım, kullandıklarıma tekrar SQL sorgusu yaptım. Buraya kadar sorun yok. YKP den önbellek temizliği yaptım, şablon yenile dediğimde style template deki sildiğim modların dosyalarını teker teker istedi bende tekrar kullanmadığım modların dosyalarını yükledim bu defa şablon yenile dediğimde phpbb install sayfası benzeri bir sayfa açıldı ve aşağıdaki hatayı verdi.

Kod: Tümünü seç

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/acp/acp_styles.php on line 2431: fread() [function.fread]: Length parameter must be greater than 0
Bu hatayı gidere bilmek için includes/acp/acp_styles.php dosyasını temizi ile değiştirdim sonuç değişmedi.
Bu hatayı nasıl giderebilir ve template deki kullanmadığım modların dosyalarını nasıl silebilirim. Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Özcan Akbulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: SQL temizliğinden sonra şablon yenileme hatası.

Mesaj gönderen Özcan Akbulut »

buna benzer hatalar bende de oldu phpmyadminden _template_data dan silebilirsiniz ama nolur nolmaz yedek alin

_template_data bunu dgeil icindekileri gözat diceksiniz onlari silceksiniz sablonlari yenilemis gibi oluyor
akblt.space

Başlangiç Bilgileri phpBB 3.0.x :: 3.1.x
Kullanıcı avatarı
ramco29
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen ramco29 »

EsmerÖzcan yazdı:buna benzer hatalar bende de oldu phpmyadminden _template_data dan silebilirsiniz ama nolur nolmaz yedek alin

_template_data bunu dgeil icindekileri gözat diceksiniz onlari silceksiniz sablonlari yenilemis gibi oluyor
Denemediğim yol kalmadı olmuyor dediğinide yaptım gene olmadı sorundan öncki yedeği yüklüyorum yine düzelmiyor forumda başka sorunlarda çıktı bu kadar uğraştıktan sonra.
Şimdi şu şekilde yapmaya karar verdim ama veri yada üye kayıbım olurmu emin değilim.
Veri tabanını ve phpbb dosyalarını tamamen silip, yeni bir forum kuracağım sonrada elimdeki yedeği yüklemeyi düşünüyorum. Bir kaybım olurmu sizce?
Kullanıcı avatarı
Özcan Akbulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Özcan Akbulut »

eger eski yedegi yükleyipte yine ayni hata varsa...

hata veren yer acp_stlyes.php onun orjinalini atarak denedinizmi ?
akblt.space

Başlangiç Bilgileri phpBB 3.0.x :: 3.1.x
Kullanıcı avatarı
ramco29
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen ramco29 »

Sorunla karşılaştığımda ilk olarak o işlemi yapmıştım. Şimdi veritabanını ve phpbb dosyalarını tamamını siliyorum, forumu sıfırdan kurup önceki yedekle tekrar deneyeceğim.
The_Delicius
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen The_Delicius »

bu hatanin bir benzerinide ben yasiyorum acaba sorununu halledebildinmi, hallettiysen buradan paylasabilirmisin...
Kullanıcı avatarı
ramco29
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen ramco29 »

The_Delicius yazdı:bu hatanin bir benzerinide ben yasiyorum acaba sorununu halledebildinmi, hallettiysen buradan paylasabilirmisin...
Sorunu Fransa phpbb destek sitesinde taşıdım bazı tavsıyelerde bulundular ama sorun çözülmedi. Sitemin bir yedeğini alarak tabloları ve phpbb dosyalarını tamamen sildim,yeni bir site kurdum eski yedeğimi yükledim sorun yine devam etti, sql tablosunu etitörle açtım sıfır bir sql tablosu ile karşılaştırdım styles template tablosundaki fazlalıkları silip yedeği tekrar yükledim sorun çözüldü diye sevinirken bir baktım styles temlate ovarell_header de html uzantılı her hangi bir değişiklik yapsam siteme erişilmiyor, cache temizleyin gibi bir uyarı veriyor cache yi temizlememe rağmen. SQL tablolarından kaynaklandığı kesin, yeni tablolarla değişiklik yaparak sorunu çözmeye uğraşıyorum. Sorunu çözünce burada paylaşırım. Ama bu sorunu daha önce yaşayan arkadaşlar oldu ise çözümünü paylaşırsalar makbule geçer, ben tam bir haftadır uğraşıyorum.
Kullanıcı avatarı
ramco29
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen ramco29 »

The_Delicius yazdı:bu hatanin bir benzerinide ben yasiyorum acaba sorununu halledebildinmi, hallettiysen buradan paylasabilirmisin...
Ben sorunumu çözdüm. Sizin sorununuz styles/temlate deki gereksiz html dosyalarını silmekse çözümü bu şekilde.
ESQARE yazdı:Gereksiz/silinmiş bir dosyayı tekrar kopyalamak yerine, veritabanından o silinmiş şablon dosyasının önbelleğini boşaltmanız daha faydalı olacaktır.

Şu komutu phpMyAdmin'den phpbb tablolarınızın bulunduğu kısımdaki SQL komut penceresindeki satıra yazarsanız hata düzelecektir:

DELETE FROM `phpbb_styles_template_data` WHERE template_filename='colour_swatch.html'
Sorununuz bu değilde şablonları yeniledikten sonra benim aldığım hatayı alıyorsanız yaptığım uygulamaları anlatmaya çalışacağım. Anlatacağım adımları uygulayacaksanız yukardaki uygulamayı yapmanıza gerek yok çünkü o sorunda aynı zamanda çözülüyor.
Bu başlıktaki hatayı almamın sebebi styles/template deki lüzumsuz html dosyalarının çoğalmasından kaynaklanıyor.

YKP den styles_template_data SQL tablosunun yedekleyerek PC nize indirin uft8 destekli bir editörle açın. Ben Notepad++ ile açtım ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_bin; bu satırdan aşağısını silin, temizlenmiş tablonuz aşağıdaki gibi olacak.

#
    DROP TABLE IF EXISTS phpbb_styles_template_data;
    CREATE TABLE `phpbb_styles_template_data` (
      `template_id` smallint(4) unsigned NOT NULL default '0',
      `template_filename` varchar(100) collate utf8_bin NOT NULL default '',
      `template_included` text collate utf8_bin NOT NULL,
      `template_mtime` int(11) unsigned NOT NULL default '0',
      `template_data` mediumtext collate utf8_bin NOT NULL,
      KEY `tid` (`template_id`),
      KEY `tfn` (`template_filename`)
    ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_bin;
Ve tabloyu kayıt edin. Yedeğinizi yüklemedem önce Ftp den styles/temlate içerisinde olan lüzumsuz html uzantılı dosyaların tamamını kaldırın, aksi takdirde yaptığınız işlem boşa gider. Çünkü yedeği yüklediğinizde styles/template deki html dosyalarını tekrar hafızaya alıyor.
Bu işlemlerden sonra yedeğinizi yükleyin. Lüzümsuz html dosyalarından ve başlıktaki hatadan kurtulmuş olacaksınız.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir